Sıfır Gigabayt B450M S2H Çalışmıyor

Benzer bir durum sistemimi ilk aldığım zaman başıma gelmişti. Çok basit bir sorundan dolayı sistem çalışmıyordu. Neydi sorun biliyor musun? Power kablosunun güç yuvalarından birinin yerinden çıkması. Belki çıkmıştır eğer anlıyorsan her şeyi sök uzay montaj yap derim.
Şimdi kontrol ettim, hepsi yerli yerinde sabit duruyor. Fakat bir tanesi hariç! İlk defa fark ettim, bir yuva boş! Ama sanki fabrikasyon bu şekilde gibi geldi çünkü PSU dan uzanıp, o deliğe girecek bir kablo ucu da ortalıkta yok! Sizce bu bir problem mi, yoksa fabrikasyon mu?
Anakartı test ederken ederken kasa içine montajlı mıydı?
Hayır, her şeyden önce anakartı çıkarıp statik poşeti altına koyarak masanın üstünde test ettim. Çalıştığını gördükten sonra kasaya monte edecektim ama çalışmayınca montaj yapmadım, geri kutusuna kaldırdım.

Dosya Ekleri

• 20191206_205741.jpg
    20191206_205741.jpg
    160,5 KB · Görüntüleme: 29
  • 20191206_205625.jpg
    20191206_205625.jpg
    368,6 KB · Görüntüleme: 26
PSU 24 pin kablosunun bir tanesini takmayı unutmuşlar büyük ihtimalle sorun orada. İlk defa böyle 24 pin kablo gördüm.

Tekrar kasa ile mağazaya götürün büyük ihtimal bir yerinde problem var.
Açıkçası yarın direkt iade için gideceğim. Şu ana kadar onlarca anakartım oldu (upgrade) ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. 1996'da beridir bilgisayar kullandığımı da düşünürsek...

Pin eksik değil, ayrıca attığım iki pini kısa devre yaptırır mısın? PSU start alacak mı deneyelim.
PSU_Paper_Clip_Test_5.png

PSU 24 pin kablosunun bir tanesini takmayı unutmuşlar büyük ihtimalle sorun orada. İlk defa böyle 24 pin kablo gördüm.
Fakat ben bu PSU'yu 4 aydır kullanıyorum!! Önceki anakartım Asrock A320 idi (1 hafta öncesine kadar) ve faal çalışıyordu! Anakartı upgrade etmek için bu Gigabaytı aldım. Asrock'u hediye ettim. Çok anormal bir durum, bende şaşkınım özetle.
Pin eksik değil, ayrıca attığım iki pini kısa devre yaptırır mısın? PSU start alacak mı deneyelim.
Eki Görüntüle 469630
Evet, Psu bu şekilde çalışıyor. 1 saat önce denedim çünkü :)

Cumartesi günleri kapalıymış mağaza. Pazartesi günü kartı iade/değişim veya başka bir Anakart ile değişime götüreceğim. Arkadaşlar samimi, iyi niyetli. Bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Hayırlısı bakalım.
An itibariyle sorun halloldu. PSU'nun 12V soketi girişlerinde sorun varmış. Şu an bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı