Benzer bir durum sistemimi ilk aldığım zaman başıma gelmişti. Çok basit bir sorundan dolayı sistem çalışmıyordu. Neydi sorun biliyor musun? Power kablosunun güç yuvalarından birinin yerinden çıkması. Belki çıkmıştır eğer anlıyorsan her şeyi sök uzay montaj yap derim.
Şimdi kontrol ettim, hepsi yerli yerinde sabit duruyor. Fakat bir tanesi hariç! İlk defa fark ettim, bir yuva boş! Ama sanki fabrikasyon bu şekilde gibi geldi çünkü PSU dan uzanıp, o deliğe girecek bir kablo ucu da ortalıkta yok! Sizce bu bir problem mi, yoksa fabrikasyon mu?
Hayır, her şeyden önce anakartı çıkarıp statik poşeti altına koyarak masanın üstünde test ettim. Çalıştığını gördükten sonra kasaya monte edecektim ama çalışmayınca montaj yapmadım, geri kutusuna kaldırdım.
Açıkçası yarın direkt iade için gideceğim. Şu ana kadar onlarca anakartım oldu (upgrade) ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. 1996'da beridir bilgisayar kullandığımı da düşünürsek...
Why is there a pin missing on my 24 pin connector? Why is my -5V rail out of spec? How do I replace a unit with a -5v rail? Why is there a pin missing on my 24 pin connector? This empty pin on your 24 ...
Fakat ben bu PSU'yu 4 aydır kullanıyorum!! Önceki anakartım Asrock A320 idi (1 hafta öncesine kadar) ve faal çalışıyordu! Anakartı upgrade etmek için bu Gigabaytı aldım. Asrock'u hediye ettim. Çok anormal bir durum, bende şaşkınım özetle.
Why is there a pin missing on my 24 pin connector? Why is my -5V rail out of spec? How do I replace a unit with a -5v rail? Why is there a pin missing on my 24 pin connector? This empty pin on your 24 ...
Cumartesi günleri kapalıymış mağaza. Pazartesi günü kartı iade/değişim veya başka bir Anakart ile değişime götüreceğim. Arkadaşlar samimi, iyi niyetli. Bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Hayırlısı bakalım.
An itibariyle sorun halloldu. PSU'nun 12V soketi girişlerinde sorun varmış. Şu an bilgisayar sorunsuz çalışıyor.