Sıfır matematikle 3 senede hukuk kazanılabilir mi?

BedomeHuman

Centipat
Arkadaşlar matematiğimin temeli kötü, sıfır resmen. Ama sözel derslerim harika. Edebiyat, tarih, coğrafya ve benzeri derslerin bana üniversite sınavında sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. Tek sıkıntım ise Matematik. Ben Kırklareli hukuk ya da Erzincan hukuk yazmak istiyorum, ilk 40 bine girmem lazım eşit ağırlıkta. Sözel olarak hiçbir sıkıntım yok, şu an bile girsem sözelde, her türlü iyi bir net çıkaracağımdan eminim. Ama gel gör ki matematiğim berbat. Ve meslek lisesindeyim. Bir avukat arkadaşım bana çalışmayla 2 senede kazanabileceğimi söyledi. Ben ise 3 senede her gün 3-4 saat veyahut 5 saatte kazanmayı planlıyorum. Sizce kazanabilir miyim? Bu arada fenim fena değil, kimyam kötü sadece, onu da halledebileceğime inanıyorum. Tek sıkıntım Matematik. Gerçekten hiç matematiğim yok.
Arkadaşlar, stres yapan birisi değilim kesinlikle. Stres yapmamak için, ailemle konuştum zaten. Hukuk okuyamazsam bile benim için B, C, D, E hatta F planı bile var. O yüzden stres yapmıyorum. Ama hukuk da kazanmak istiyorum. Sizce kazanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematiğin temeli kötü olabilir. Kendini yeterince sıkarsan ve günlük çalışma saatlerini arttırırsan matematik dahil bütün derslerde başarılı olabilirsin. Youtube'daki hocalardan anlamıyorsan Matakademi'yi tavsiye ederim.

Matematiğin temeli kötü olabilir. Kendini yeterince sıkarsan ve günlük çalışma saatlerini arttırırsan Matematik dahil bütün derslerde başarılı olabilirsin. YouTube'daki hocalardan anlamıyorsan Matakademi'yi tavsiye ederim.

Teşekkürler, 3 yıl hukuk kazanmak için uzun bir süre mi? Sizce 3 yıl değer mi? Ya da çok azimli çalışırsam 2 yılda da kazanabilirim. Ama rakamlar biraz gözümü korkutmuyor değil. Ama cidden hukuk okursam işim hazır, ofis bürom bile hazır. Tanıdıklarım çok var. Ondan dolayı hukuk okumak istiyorum. Peki ya 2 yıllık adaletten, 4 yıllık Hukuk'a sınavla geçiş yapabilir miyim?

Sözel olarak hiçbir sıkıntım yok, şu an bile girsem sözelde, her türlü iyi bir net çıkaracağımdan eminim.
İyi netten kastın nedir? AYT'de matematik ve eşit ağırlığın sözel kısmı eşit puanlı. Ben matematikteki neredeyse her soruyu doğru yapıp 35 bin sıralama yaptım. Bu da demek oluyor ki sen hiç matematik yapmasan, sözel dediğin kısmın tamamını doğru yapsan o sıralamayı yapabilirsin. Ama matematiğe ihtiyaç duyuyorsun. Demek ki iyi dediğin şey aslında iyi değil.
3 yılda düzgün çalışırsan matematikte 30 net bile çıkartabilirsin. Lütfen sözel kısımda 20-25 net yapıp sözelim iyi, matematiğim kötü diye iyi bir yere gidemedim diye ağlayanlardan olma.
Peki ya 2 yıllık adaletten, 4 yıllık Hukuk'a sınavla geçiş yapabilir miyim?
2 yılık bölümlerden 4 yıllığa geçmek pek akıllıca değil çünkü aklı olan adam zaten başta 4 yıllık kazanabilir.

Arkadaşlar matematiğimin temeli kötü, sıfır resmen. Ama sözel derslerim harika. Edebiyat, tarih, coğrafya ve benzeri derslerin bana üniversite sınavında sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. Tek sıkıntım ise Matematik. Ben Kırklareli hukuk ya da Erzincan hukuk yazmak istiyorum, ilk 40 bine girmem lazım eşit ağırlıkta. Sözel olarak hiçbir sıkıntım yok, şu an bile girsem sözelde, her türlü iyi bir net çıkaracağımdan eminim. Ama gel gör ki matematiğim berbat. Ve meslek lisesindeyim. Bir avukat arkadaşım bana çalışmayla 2 senede kazanabileceğimi söyledi. Ben ise 3 senede her gün 3-4 saat veyahut 5 saatte kazanmayı planlıyorum. Sizce kazanabilir miyim? Bu arada fenim fena değil, kimyam kötü sadece, onu da halledebileceğime inanıyorum. Tek sıkıntım Matematik. Gerçekten hiç matematiğim yok.
Arkadaşlar, stres yapan birisi değilim kesinlikle. Stres yapmamak için, ailemle konuştum zaten. Hukuk okuyamazsam bile benim için B, C, D, e hatta F planı bile var. O yüzden stres yapmıyorum. Ama hukuk da kazanmak istiyorum. Sizce kazanabilir miyim?

Dostum kendini güzel bir şekilde motive edebilir ve düzenli çalışma ile 2 senede istediğin bölümü ve istediğin üniversiteyi kazanabileceğini düşünüyorum. Kendine inanmalı ve düzenli bir şekilde çalışarak tüm eksiklerini kapatabilirsin, sözel kısmının da gayet kuvvetli olduğunu belirtmişsin, fakat dikkat et sadece matematiğe yoğunlaşarak sözel bölümdeki net ve doğru sayılarını düşürme. :) Söylediğin gibi sözel bölümünde de yüksek netler elde edebiliyorsan güzel bir de Matematik neti eklenirse hedeflediğinden daha yüksek puanlara ulaşabilirsin ve daha iyi üniversitelere gidebilirsin diye düşünüyorum.

İyi netten kastın nedir? AYT'de Matematik ve eşit ağırlığın sözel kısmı eşit puanlı. Ben Matematik'teki neredeyse her soruyu doğru yapıp 35 bin sıralama yaptım. Bu da demek oluyor ki sen hiç Matematik yapmasan, sözel dediğin kısmın tamamını doğru yapsan o sıralamayı yapabilirsin. Ama matematiğe ihtiyaç duyuyorsun. Demek ki iyi dediğin şey aslında iyi değil.
3 Yılda düzgün çalışırsan Matematik'te 30 net bile çıkartabilirsin. Lütfen sözel kısımda 20-25 net yapıp sözelim iyi, matematiğim kötü diye iyi bir yere gidemedim diye ağlayanlardan olma.

2 Yılık bölümlerden 4 yıllığa geçmek pek akıllıca değil çünkü aklı olan adam zaten başta 4 yıllık kazanabilir.

Sözelden, temelim sağlam. Sözele çok aşırı fazla çalışmama gerek yok, evet çalışacağım ama asıl önceliği matematiğimi koymam lazım. İyi bir çalışma ile ben edebiyattan 40 soruda 30 doğru çıkaracağıma inanıyorum, belki tarih coğrafya, din falan bunları fulleme ihtimalim bile var. Felsefem çok iyi değil ama, tarihim iyi olduğu için felsefeyi de her türlü öğrenirim. Şu anlık tek sıkıntım Matematik, fende ise tek kötü diyebileceğim kimyam var. Fizik'te idare ederim. Biyolojim ise iyi. Tabii ki de sözelede çalışacağım, fenede ama matematiği en önceliğe koymayı düşünüyorum.

İyi bir çalışma ile ben edebiyattan 40 soruda 30 doğru çıkaracağıma inanıyorum.
Bu iyi değil. Bu olması gereken. Lisede diploma puanı 50 olan birine gülersiniz. 75 olan birine sıradan dersiniz. 90-95 olan birine iyi dersiniz. 40 sorudan 30 doğru yapmak 75'e denk geliyor. Edebiyatta yanlış hatırlamıyorsam 24 soru vardı. Sadece tek ders ile de halledilemiyor o kısım.
TYT Türkçede 30 soru okuduğunu anlama, gerisi dil bilgisi olur kabaca. Yani sokaktan adam çevirsek 30 doğru yapmalı. TYT Türkçede 30 doğru yapan birine iyi diyor musunuz? Sanmıyorum. İnsanların geneli kötü yapıyor diye ortalama olan bir şeyi iyi sanma hatasını yapmayın.
Matematik çalışıp yapamayacağınız bir şey değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı