Sıfır sisteme Windows 10 nasıl kurulur?

AlperInferno

Megapat
Makaleler
11
Daha fazla  
Ben bir masaüstü bilgisayar aldım gelmesini bekliyorum. O arada USB'ye yükleme ISO'sunu atayım dedim ama bulamadım. ISO'sunu nereden indirebilirim? Ayrıca ISO'yu indirmek yeterli mi kurulum için kurulum kısmını babam yapacak.

Şu anki bilgisayarımda Windows 11 var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 10 iso yazdığınız an çıkıyor aslında bulamamanız garip olmuş. Yeni gelen bir bilgisayara kurmak için bir de USB belleğe bu iso dosyasını yazırmanız lazım.
Microsoft'un kendi sitesi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ise dosyasını Microsoft'un sitesinden, Media Creation Tool'dan, ve Technopat'taki indirme bölümünden indirebilirsiniz. İndirdikten sonra Rufus ile USB'nize yazdıracaksınız (en az 8 GB USB gerekli) sonra PC'yi USB'den boot edip kurulumu yapacaksınız.

Tamam hocam ben zaten konuyu açtıktan sonra anlamıştım da bari açmışken attığım linkteki güncelmi diye soruyum dedim.

• ISO dosyasını indiriyorsun.
  • https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun.
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun oradan.
  • MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin.
  • Başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot ederek Windows'u kur.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Sonrası normal Windows kurulumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…