Sıfır SSD'de 5 TB kullanılmış veri gözüküyor

Arkadaşlar kafam karıştı kusura bakmayın baktığım disk HDD'min bilgileri, yeni aldığım SSD en alttaki, ortadaki 4 yıllık SSD sağlığı %38 olan. Yeni aldığım SSD'nin sıcaklık değeri şu an 50'lerde oyun kuruyorum sizde bir soğutma lazım mı?

Yeni aldığım SSD şu şekilde;

Eki Görüntüle 2559365

O SSD için sıcaklıklık değerleri çok iyi. Herhangi bir soğutucu almana gerek yok.

Hepsiburada'dan aldım, önceki SSD 500 GB KIOXIA markaydı yine ama dramsiz model, buna geçince baya farketti masaüstündeki hızı.
Tamamdır hocam sahibinden vs. yerlerde böyle olaylar olabiliyor ondan sordum. SSD sıfır zaten sıkıntı yok. Dediğim gibi sıcaklık değeri normal ekstra bir soğutucu maliyetine girmenize gerek yok oyun indikten sonra düşecektir zaten sıcaklığı.

40 TB'da çok değil. 20 günlük sistemde G2 alıp Windows kurdum, şuan 5TB veri yazımı var. Tabi konudaki alan arkadaşın diskinin durumu normal değil orası ayrı.
40 TB çok diye bir şey demedim zaten ben ?

33TB veri yazılmış sata ssd'de sağlık neden %38'e düşer hocam hor mu kullanmışım ben bu diski? Yaklaşık 4-5 yıllık.

Sağlığın düşük olması diskin öldüğü ya da kullanılamaz duruma geldiği anlamına gelmez.
SSD'lerin belli başlı TBW değerleri var. O değere veri yazdıkça yaklaşırsınız ve sağlığı düşüyor olarak yansır ama %0 bile olsa disk stabil çalışabilir. Genelde kat kat fazlasını dahi yazabiliyor diskler. %0'a düştükten sonra önemli verilerinizi tutmamaya özen gösterin yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı