Asosyallik umurumda değil, ama tüm sevmediğim insanları aynı sınıfa toplamışlar. Bir tanesiyle daha önce yumruk yumruğa kavga etmiştik. Çok takmamaya çalışacağım. 10 gün temelden sonra nasıl bir program izlemeliyim merak ediyorum.
Eve 16:00 civarı geliyorum, yemek yedim, biraz dinlendim ve 17:00’de derse başlamayı düşünüyorum. Akşam yemeğini 19:00-20:00 civarında yeriz; o zamana kadar duraksız çalışırım. Yemekten sonra da bir tur daha otururum, yatmadan 30 dakika öncesine kadar yine duraksız çalışırım. Yani 2 ders 1 mola mantığı olacak.
İlk derste günü tekrar edeceğim, son derste TYT çalışacağım. Zaten sosyal ve fen çalışmıyorum bu sene.
Programım:
- 15:30: okul çıkış
- 16:00: eve geliş
- 17:00: 1. derse başlama
- 19:00-20:00: yemek ve dinlenme molası
- 20:30: 2. derse başlama
- 22:30: gün sonu
Böyle bir rutin düşündüm; yemek ve ders saatlerinde değişiklik yapabilirim, ama genel olarak böyle olacak. En kötü 3-4 saat çalışmış oluyorum.
Buna ek olarak sabah erkenden kalkıp dışarıda veya evde spor yapmak istiyorum. Gün içinde sporu koyacak vakit bulamıyorum. En azından kafa dağıtma amaçlı bir koşu, şınav falan yapmak istiyorum. Normalde 08:00’de kalkıyorum ve gözüm kapalı okula yürüyorum. En azından 06:00 gibi kalkıp 30-60 dakika spor yaptıktan sonra kahvaltı yaparsam, güne daha iyi başlamış olurum ve daha fazla vakit kazanırım.
10 günde temeli bitireceğim, sonra 11. sınıf konularını dinleyeceğim. Ancak sadece dinleyip eve geldiğimde defterden okumak yeterli olur mu? Matematik için güzel bir kaynak alıp tekrar çalışıp soru çözümü yapmak istiyorum. Hangi kaynağı almalıyım, seviyeme göre?
Aklımda çok soru var. Problemler, paragraf ve geometri her gün 15-20 tane rutin çözülmeli diyorlar. Paragrafı hallederim ama problemler ve geometri kısmına ne zaman başlamalıyım?