Sıfır temelle TYT nasıl yapılır?

@baranegun “0’dan Matematik” serisi TYT temeli için uygun. Videolu olması vakit kaybettirebilir. Antrenman ile daha kısa sürede temel atarsınız.

Bu kampa yavaştan başlayıp not ala ala ilerlesem antrenmanlarla matematikle işlevi aynı mı olur? Yani antrenmanlarla matematikten farkı ne?

Farkı yoktur, sadece video desteği. Matematik temeli harici farklı bir konu anlatmaz.

@baranegun “0’dan Matematik” serisi TYT temeli için uygun. Videolu olması vakit kaybettirebilir. Antrenman ile daha kısa sürede temel atarsınız.

Farkı yoktur, sadece video desteği. Matematik temeli harici farklı bir konu anlatmaz.
Yani kitap aynı konular aynı işlev aynı sadece o hoca kitaptakileri çözüp videoda anlatıyor doğru mudur?

Çünkü toplama çıkarmadan başlayınca bana göre dedim ama Antrenmanlarla matematik de aynı değil mi?
1756757556212.png

@baranegun evet içerik aynı, Antrenman kalıplaşmış bir kitap. O yüzden Antrenman çözmenizi öneririm. Kitabın konu anlatımı da gayet iyi, içindeki konu anlatımı sizinle konuşuyor resmen.

Ek olarak Rehber Matematik izlemenizi önermem. Aşırı işlem hatası yapıyor ve çok espri patlatıyor.

@baranegun evet içerik aynı, Antrenman kalıplaşmış bir kitap. O yüzden Antrenman çözmenizi öneririm. Kitabın konu anlatımı da gayet iyi, içindeki konu anlatımı sizinle konuşuyor resmen.

Ek olarak Rehber Matematik izlemenizi önermem. Aşırı işlem hatası yapıyor ve çok espri patlatıyor.
İşlem hatalarını bilemem ama esprileri falan karşıma çıkıyor; bana zaman kaybı lazım değil. Bana attığım görseldeki gibi toplama-çıkarmadan başlayan bir şey lazım, o yüzden Antrenman 1-2’yi TYT için alıyorum, 3 ve 4 AYT değil mi? Bir de birkaç tane daha popüler hocaları dinledim, “ilk 12 konu” dedikleri konular var; bunlar nedir ve bu kitaplarda yer alıyor mu? Kafa karışıklığı yaratıyorlar. Benim şu an antrenman çözdükten sonra yapmam gereken nedir?

@baranegun Antrenmanlarla Matematik 1-2 toplama-çıkarma gibi en baştan TYT temeli için, 3-4 ise AYT ağırlıklı, “ilk 12 konu” genellikle TYT’nin temel konuları ve bu kitaplarda yer alıyor:
  1. Temel Kavramlar
  2. Sayı Basamakları
  3. Rasyonel Sayılar
  4. Ondalıklı Sayılar
  5. Basit Eşitsizlikler
  6. Mutlak Değer
  7. Üslü Sayılar
  8. Köklü Sayılar
  9. Çarpanlara Ayırma
  10. Bölme - Bölünebilme
  11. Ebob - Okek
  12. Denklem Çözme

1-2’yi bitirdikten sonra TYT’de konu tekrarı ve soru çözümüyle ilerleyip ardından AYT’ye geçebilirsin. Rehber Matematik ile, 2 haftada öğreneceğiniz şeyi muhtemelen 1 aya öğrenirsiniz.

Ben çok fazla Rehber Matematik dinledim, dersten çok espri öğrendim. Şakasız.

@baranegun Antrenmanlarla Matematik 1-2 toplama-çıkarma gibi en baştan TYT temeli için, 3-4 ise AYT ağırlıklı, “ilk 12 konu” genellikle TYT’nin temel konuları ve bu kitaplarda yer alıyor:
  1. Temel Kavramlar
  2. Sayı Basamakları
  3. Rasyonel Sayılar
  4. Ondalıklı Sayılar
  5. Basit Eşitsizlikler
  6. Mutlak Değer
  7. Üslü Sayılar
  8. Köklü Sayılar
  9. Çarpanlara Ayırma
  10. Bölme - Bölünebilme
  11. Ebob - Okek
  12. Denklem Çözme

1-2’yi bitirdikten sonra TYT’de konu tekrarı ve soru çözümüyle ilerleyip ardından AYT’ye geçebilirsin. Rehber Matematik ile, 2 haftada öğreneceğiniz şeyi muhtemelen 1 aya öğrenirsiniz.

Ben çok fazla Rehber Matematik dinledim, dersten çok espri öğrendim. Şakasız.
Yani antrenmanlarla matematik 1-2yi çözdüğümde TYT temelim, bu 12 konu dedikleri konular oturacak tek yapmam gereken soru çözüp netleri arttırmak olacak doğru mudur? Ben 11.sınıfı iyi dinleyip boş vakitlerde TYT'ye bakacağım. TYT temelimi atmadan 11.sınıfın mat konuları bana yabancı dil gibi mi gelir acaba? Tarih için TYT'ye dönmeme gerek yokmuş sanırım AYT konularını hepsini barındırıyormuş.

@baranegun evet, Antrenmanlarla Matematik 1-2'yi çözdüğünde TYT temelin oturur, ilk 12 konu da pekişir.

Gerisi soru çözmek ve net artırmak. 11. sınıfı iyi takip edip boş vakitlerde TYT'ye bakabilirsin. TYT temelini atmadan 11. sınıfın matematiği zor gibi gelir yukarıda dediğim gibi ama çalıştıkça alışırsın.

Tarih için ayrıca TYT'ye dönmene gerek yok, AYT konularında yeterli.

@baranegun evet, Antrenmanlarla Matematik 1-2'yi çözdüğünde TYT temelin oturur, ilk 12 konu da pekişir.

Gerisi soru çözmek ve net artırmak. 11. sınıfı iyi takip edip boş vakitlerde TYT'ye bakabilirsin. TYT temelini atmadan 11. sınıfın matematiği zor gibi gelir yukarıda dediğim gibi ama çalıştıkça alışırsın.

Tarih için ayrıca TYT'ye dönmene gerek yok, AYT konularında yeterli.

Böyle daha ileri seviye hocaları dinlediğimde kafam karışmıştı temel matematik için hepsi farklı kaynak öneriyor ama anladım şu an. Yani şu an tek eksiğim 11.sınıf için almam gereken kaynaklar ve bir çalışma programı.
Antrenman kalıplaşmış bir kitap derken bundan mı bahsediyorsunuz :D

images.jpeg

Böyle daha ileri seviye hocaları dinlediğimde kafam karışmıştı temel matematik için hepsi farklı kaynak öneriyor ama anladım şu an. Yani şu an tek eksiğim 11.sınıf için almam gereken kaynaklar ve bir çalışma programı.

Sorunuza cevap vermiş oldunuz, aynen öyle.

Antrenman kalıplaşmış bir kitap derken bundan mı bahsediyorsunuz :D

Aynen, alın profil resmi yapın. Baktıkça çözesiniz gelir :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı