Sıfır tıklama ile bulaşan virüsler nasıl çalışır?

founderkral

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu tür konular hakkında bilgim olmasına rağmen emin olamıyorum. Bildiğim kadarıyla bazı virüsler tıklamadığınız halde veya buna yakın durumlarda bulaşabiliyor. Bunlar yaşanması olası şeyler mi? Yoksa çok nadir görülen bir durum mu? Bugün bana SMS aracılığıyla bir mesaj geldi ve bildirim olarak düştü. İlk görmemde dolandırıcı olduğunu anladım. +859'lu numaradan gelen bu mesajın içerisinde "neden sana ulasamiyorum" yazıyordu. Türkçe klavyeden yazılmadığı için direkt böyle yazıyordu. Link vardı ve zaten linke de tıklamadan engelledim ancak mesajı açtım. Bu tür durumlarda bir şey indirilmeden virüs bulaşmayacağı söylenir. Bu her zaman geçerli mi? Yoksa istisnai durumlar da var mı?

Evet olası şeyler. Linke tıklamadıysan sorun yok. Ara sıra çoğumuzun telefonuna geliyordur öyle mesajlar. Linke tıkladığınız takdirde sıkıntı olur ancak tıklamadıysanız sorun yok. Sistem güncellemelerinizi her zaman mutlaka yapın. Mesajlar uygulamanızda bulunacak güvenlik açıklarına karşı tedbirli olmak için.

Evet olası şeyler. Linke tıklamadıysan sorun yok. Ara sıra çoğumuzun telefonuna geliyordur öyle mesajlar. Linke tıkladığınız takdirde sıkıntı olur ancak tıklamadıysanız sorun yok. Sistem güncellemelerinizi her zaman mutlaka yapın. Mesajlar uygulamanızda bulunacak güvenlik açıklarına karşı tedbirli olmak için.
Teşekkürler. Böyle bir mesaja sadece bir mesaja sadece 1 kere dalgınlıkla tıkladım. Bir komşumuz (cahil birisi) bana bir link göndermişti ben de whatsapp'taki o kırmızı noktayı sevmediğim için sohbete basıp görüldü attım ama linkin gösteriminde trendyol falan diyordu ben de acaba annem için mi bir ürün linki gönderdi diye bastım ve brown... gibi hatırlayamadığım bir internet sitesine yönlendiriyordu hemen çıktım. Sonra da bu ne linki yazdığımda bana sakın tıklama dedi. Ben de tıklayıp hemen çıktım dedim bu sefer öyle sıkıntı olmaz şöyleyse sıkıntı olur gibi şeyler yazdı. Bazı cahil insanların bu tür konularda bilmişlik taslaması garibime gibiyor. daha 5 sene öncesine kadar akıllı telefon görmemiş ve mağarada gibi yaşayan tipler şimdi siber güvenlik uzmanı çıktı başımıza.

Bununla alakalı sana birkaç video atacağım bekle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu tamamen izleyip kavradıysan bu konulara biraz daha deneyimli yaklaşmaya başlarsın ve az buçuk neyin zararlı neyin zararsız olduğunu kavramaya başlarsın. Bu video 1 senelik olmasına rağmen gelişen teknoloji ve yöntemlerde eski bile kalmaya başladı ancak telefonunda, bilgisayarında vs. cihazlarında belirli bir albeninin üstünde bilgiler yoksa korkmana gerek yok. Fidye virüslerine yakalanma yeter.

Merhaba. Bu tür konular hakkında bilgim olmasına rağmen emin olamıyorum. Bildiğim kadarıyla bazı virüsler tıklamadığınız halde veya buna yakın durumlarda bulaşabiliyor. Bunlar yaşanması olası şeyler mi? Yoksa çok nadir görülen bir durum mu? Bugün bana SMS aracılığıyla bir mesaj geldi ve bildirim olarak düştü. İlk görmemde dolandırıcı olduğunu anladım. +859'lu numaradan gelen bu mesajın içerisinde "neden sana ulasamiyorum" yazıyordu. Türkçe klavyeden yazılmadığı için direkt böyle yazıyordu. Link vardı ve zaten linke de tıklamadan engelledim ancak mesajı açtım. Bu tür durumlarda bir şey indirilmeden virüs bulaşmayacağı söylenir. Bu her zaman geçerli mi? Yoksa istisnai durumlar da var mı?

En azından bu tip SMS'lerde asla.

Ara sıra. Ben numarayı aldığımdan beri engelle engelle parmağım eridi İngiliz'ler beni çok sevdi herhalde Bazen günde 3 kere geliyor.

Ara sıra. Ben numarayı aldığımdan beri engelle engelle parmağım eridi İngiliz'ler beni çok sevdi herhalde Bazen günde 3 kere geliyor.
Bana da Whatsapp üzerinden bulut ve panel satmaya çalışıyorlar. Numaralarımızı emanet ettiğimiz servisler de bizim kadar bu güvenlik işine önem verse bu tür hack taktikleri de rafa kalkar aslında :D Ayça_22'nin bile şu dönemki çoğu linkten daha çok albenisi var.

Bana da Whatsapp üzerinden bulut ve panel satmaya çalışıyorlar. Numaralarımızı emanet ettiğimiz servisler de bizim kadar bu güvenlik işine önem verse bu tür hack taktikleri de rafa kalkar aslında :D Ayça_22'nin bile şu dönemki çoğu linkten daha çok albenisi var.
Numaranızı siz emanet etmiyorsunuz ki. Siyasilerin bile size mesaj atabilmesi legal bir şey gibi mi duruyor?

Bununla alakalı sana birkaç video atacağım bekle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu tamamen izleyip kavradıysan bu konulara biraz daha deneyimli yaklaşmaya başlarsın ve az buçuk neyin zararlı neyin zararsız olduğunu kavramaya başlarsın. Bu video 1 senelik olmasına rağmen gelişen teknoloji ve yöntemlerde eski bile kalmaya başladı ancak telefonunda, bilgisayarında vs. cihazlarında belirli bir albeninin üstünde bilgiler yoksa korkmana gerek yok. Fidye virüslerine yakalanma yeter.

Hocam bu beyaz şapkalı tornacı abimiz (!) bu şekil düşünmeme sebep oluyor zaten :D. Bir tane 2 milyon dolarlık virüs gibi bir videosu vardı. Anlatıyordu zero click virüslerin çalışma sistemini çözerseniz 2 milyon dolar veriyorlar diyor.

Numaranızı siz emanet etmiyorsunuz ki.
Bilgilerimizi verdiğimiz servisler saldırıya uğrayıp hacklendiği zaman bizim onlara emanet ettiğimiz bilgilerimiz açığa çıkabiliyor. Ben bu tür düşük güvenlikli servisleri baz alarak söylemiştim.

Bir tane 2 milyon dolarlık virüs gibi bir videosu vardı. Anlatıyordu zero click virüslerin çalışma sistemini çözerseniz 2 milyon dolar veriyorlar diyor.
Evet, bu tür güvenlik açıkları çok yüksek maaliyetlerle firmalara satılıyor. Ya korsan amaçlı şirketler bu teknolojileri saldırı yapmak için satın alıyorlar, ya da firmalar bu açıklarla kendilerine saldırılmaması için satın alıp açıkları kapatıyorlar. Örneğin Apple böyle yapıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı