Sıfırdan 4 ayda TYT için öneri

FurkanS53

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba

Ortaöğretim mezuniyetimin üzerinden yaklaşık 10 yıl geçti. Bazı nedenlerden(Sağlık ve diğer) üniversite okuyamadım. Haziran ayında yapılacak olan TYT sınavına girmeyi düşünüyorum. Yalnızca TYT sınavı gireceğim, şuan için yalnızca önlisans okumayı planlıyorum. Sayısal derslerim öğrenim hayatım boyunca her zaman kötüydü. Sözel derslerde ise iyi olmasa bile ortalamanın üzerindeydim. Denemelerde sıfır çalışma ile sadece türkçe ve sosyal bilgiler çözerek ortalama 20-25 net yapabiliyorum. Hedefim en az 45 net yapabilmek. Kalan süreyi nasıl değerlendirmeliyim? Netleri nasıl arttırabilirim? Şuanda matematikten 2 net bile çıkarabileceğimi sanmıyorum. Fen bilgisinde ise biyoloji ve kısmen kimya hariç fizik sorularını yapabileceğimi düşünmüyorum. Kalan sürede nereye ağırlık vermeliyim? Matematik 5 net bile beni memnun eder. Bunun için ne önerirsiniz.

Vakit bulamadığımda erkenden başlayamadım.

Son düzenleme:

Fenden sözel her sene gelen garanti konuları sosyal deneme paragraf + matematikten temel kavramlara bakarsan dediğin netlere ulaşırsın başarılar.

Dostum TYT hiçbir zaman bitmez. TYT'ye başlayanlar bile 12 ay boyunca ara ara TYT denemesi çözüp kendilerini denerler. Bence bir sene sonra gir sınava.

Çocuk AYT dememiş ki abartmayın, biter kardeşim ama belirli konulara çalışmanı öneririm en çok çıkan soru kalıpları vs biraz araştır bul yaparsın,en önemlisi kendine güven.

Fenden sözel her sene gelen garanti konuları sosyal deneme paragraf + matematikten temel kavramlara bakarsan dediğin netlere ulaşırsın başarılar.

Teşekkür ederim.

Dostum TYT hiçbir zaman bitmez. TYT'ye başlayanlar bile 12 ay boyunca ara ara TYT denemesi çözüp kendilerini denerler. Bence bir sene sonra gir sınava.

Niyetim dereceye girmek değil, 45 net 280-300 puan işimi görür. Bütün konulara çalışmak için elbette süre yetmeyecektir. Sınavda ağırlıklı olarak çıkan konulara çalışmayı düşünüyorum.

TYT bitmeyebilir ama en çok çıkan konulara çalışırsa bir şeyler başarabilir. 4 ayda 60-65 netleri görebilir.

Rakip mi eliyorsunuz?

45 net 280-300 puanın işimi göreceğini düşünüyorum. Daha yüksek puan elbette iyi olur ama açık öğretim düşünüyorum. Ortalama bu puanlara bir çok bölüme tercih yapabilirim.

Çocuk AYT dememiş ki abartmayın, biter kardeşim ama belirli konulara çalışmanı öneririm en çok çıkan soru kalıpları vs biraz araştır bul yaparsın,en önemlisi kendine güven.

Tyt içinde süre yeterli değil, ancak maksadım dereceye girmek değil. 280-300 puan alsam yeter açık öğretim düşünüyorum.

Son düzenleme:

Hocam kalan süreçte TYT yetişir benim 3 ayda TYT biter mi adlı konuma bakmanızı tavsiye ederim.

@FurkanS53

Yarın sınava girsem 40 net yaparım en az. 2 aydır elime kalem almadım. TYT bitmez diye bir şey yok. Fakat sürekli deneme çözmek lazım.

4 ayda yapılır hedeflerin. YouTube'a bir bak. 2 ayda bile halledenler var.

4 ayda yapılır hedeflerin. YouTube'a bir bak. 2 ayda bile halledenler var.

Hocam orası öylede elektronik teknolojisi okumak istiyorum ama dersleri geçebilir miyim bilmiyorum? Bilgisayar mühendisi sen yapamazsın diyor.

@Travis_Bickle

Yarın sınava girsem 40 net yaparım en az. 2 aydır elime kalem almadım. TYT bitmez diye bir şey yok. Fakat sürekli deneme çözmek lazım.

Hocam şu an 30-40 net anca geliyor hedefim 60 net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…