Sıfırdan Arch Linux kurma olayı nedir?

Eskiden archinstall yoktu, bu yüzden Arch kurulumu çoğu kullanıcı için zor geliyordu. Arch kurulumunda disk bölümlemesini, ağa bağlamayı, kullanıcı oluşturup şifre atamayı elle yapmak gerekiyor. Şu anda da bu şekilde kurulabiliyor ancak isteyen archinstall'da kullanabilir ancak archinstall hâlâ bozuk durumda.

Şu sıfırdan Arch kurma olayı nedir? Birisi açıklayabilir mi?

Sıfırdan Arch kurmaktan kasıt muhtemelen archinstall ALCI gibi projelerden yardım almadan klasik yöntemle Arch kurmak. Bu yöntemle kurulum yaparak hem archlinux hem de genel linux hakkında daha bilgili ve deneyimli oluyorsunuz.

Eskiden archinstall yoktu, bu yüzden Arch kurulumu çoğu kullanıcı için zor geliyordu. Arch kurulumunda disk bölümlemesini, ağa bağlamayı, kullanıcı oluşturup şifre atamayı elle yapmak gerekiyor. Şu anda da bu şekilde kurulabiliyor ancak isteyen archinstall'da kullanabilir ancak archinstall hâlâ bozuk durumda.

Bozuk durumda derken nasıl yani.

Archwiki üzerinden manuel olarak Arch kurmak. Archinstall scripti olmadan kurulum yapmak. Yeni başlayanlara önerilmez. I use Arch btw miimide o yüzden var. Çünkü manuel kurmak zordu. Şimdi archinstall scripti var.

Bozuk durumda derken nasıl yani.

Disk bölümlemesini hatalı yaptığından ve galiba, tam hatırlamıyorum yanlış olabilir, AUR yapılandırmasında da sorun çıkıyordu. Saf Arch'ı archinstall ile kurmak yerine ona en yakın olan endeavour OS'i kurmalarını öneriyoruz kullanıcılara.

Disk bölümlemesini hatalı yaptığından ve galiba, tam hatırlamıyorum yanlış olabilir, AUR yapılandırmasında da sorun çıkıyordu. Saf Arch'ı archinstall ile kurmak yerine ona en yakın olan endeavour OS'i kurmalarını öneriyoruz kullanıcılara.

Ben kurmuştum AUR da sıkıntı çıkardı normalde 3 depodan çekerken 2 depodan çekiyordu bir dosyadan # i sildim ve hala sorun devam ediyordu sorun bundadır.

Archinstall olmadan yani hakiki sıfırdan kurulum rehberini internette bir yerde bulabilir miyim?

Arch kurmak sistemdeki her şeyi ayarlama seçeneğini sunuyor.
Kernel, bootloader, initramfs oluşumu, masaüstü ortamı/pencere yöneticisi, yetki yükseltme yöntemi gibi birçoğu şeyi Arch'ta kurar iken kendin seçersin ve ayarlarsın.
Buna ek olarak init sistemini de kişiselleştirme imkanı sunan Artix var.

Eğer Linux kullanmaya çok yeni başladıysan ve meraklı birisiysen yukarıda yazdığım terimlerin ne olduğunu nerede olduğunu anlayabileceğin bir dağıtımdır.
Ama bu mekanizmaların çok detaylı bir öğrenimini sunmaz.

Birçoğu kişi Arch wikinin kurulum talimatlarını detaylı okumadan basma kalıp bir Arch kurulumu oluşturduğu için generic bir dağıtım gibi duruyor.

Bence kişiye çok bir katkısı yok, dediğim gibi meraklı birisi isen bu terimler bir şekilde kulağına gelir.
Ayrıca ayarlamaları sadece Arch'ta yapabilirsin diye bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı