Sıfırdan AYT sayısal yapılır mı?

Evet mezunum şu an. TYT'den sadece matematik ve fen çalışıyorum diğer derslerim konular bitti deneme çözüyorum hedefim de hemşirelik umarım halledebilirim. Doping hafızada almayı artık düşünmüyorum ama evde destek almadan yapamazsın diyorlar dershaneye de gitmek istemiyorum bu yönde fikrin nedir?
Kendini dizginleyip disiplinini kuramazsan dershaneye gidilebilir ama onun dışında ders kalitesi olarak sorarsan Youtube'da seç beğen al yani alası var. Ben evde veya kütüphanede de çalışabilirim diyorsan gerek yok bence. Hemşireliğin puanları da aman aman yüksek değil. Umarım yaparsın. Başarılar.

Ben 2 3 ay dershaneye gitmiştim, orada iyi bir çalışma disiplini kazandım. Yol uzak olduğu için bırakmak zorunda kalmıştım. Ardından okul sonrası çıkışta direk eve gitmek yerine kütüphaneye gidiyordum. Evde çalışma derdim vs. çok olmuyordu. Sadece tekrarları bırakıyordum eve, büyük faydası olmuştu.

Dershaneye gitmek istemiyorum ama kütüphaneye gideceğim bende.
Disiplini oluşturabilirsem bana da faydası olacağını düşünüyorum.
Şu an okuyor musun okuyorsan hangi meslek.

Kendini dizginleyip disiplinini kuramazsan dershaneye gidilebilir ama onun dışında ders kalitesi olarak sorarsan YouTube'da seç beğen al yani alası var. Ben evde veya kütüphanede de çalışabilirim diyorsan gerek yok bence. Hemşireliğin puanları da aman aman yüksek değil. Umarım yaparsın. Başarılar.

Tavsiyelerin için sağ ol kafamda bazı şeyleri oturttum planımı çizdim inşallah başarırım teşekkür ederim.

Sıralama olarak söylerseniz daha iyi olur.

Hemşirelik sıralamaları çok yüksek değil aslında 300k yapsam kazanıyorum.

Sıralama olarak söylerseniz daha iyi olur.

Mevcut TYT netleriniz nedir?

Dershaneye bağlı. Bir disiplin sağlaması ve iyi kötü sosyalleşme ortamı vermesi açısından iyi olur. Ama evde de çalışılabilir.

TYT'den 50 55 arası değişiyor diploma notumda 80 48 puan getiriyor.
Kütüphaneye de gideceğim o ortamı sağlamak için.

Son düzenleme:
Dershaneye gitmek istemiyorum ama kütüphaneye gideceğim bende.
Disiplini oluşturabilirsem bana da faydası olacağını düşünüyorum.
Şu an okuyor musun okuyorsan hangi meslek.

Tavsiyelerin için sağ ol kafamda bazı şeyleri oturttum planımı çizdim inşallah başarırım teşekkür ederim.

Hemşirelik sıralamaları çok yüksek değil aslında 200k yapsam kazanıyorum.
Aynen bu sene bilgisayar mühendisliğini kazandım. Dil öğrencisiydim lisede fakat sonradan sayısal tarafta ki bölümlerde okumak daha mantıklı geldi, çevrem geniş yurt dışı fırsatları açısından vb. Kız arkadaşım da Hacettepe hemşirelik kazandı bu sene. Oda benim anlattığım gibi çalıştı sayılır. Düzenli çalıştık ikimizde kütüphane yoğunluklu olarak. Karşılığını fazlasıyla aldık.

Hemşirelik sıralamaları çok yüksek değil aslında 300k yapsam kazanıyorum.
Evet dediğiniz gibi yüksek bir sıralama değil ama yine de sıfır AYT ile kolay olmayacaktır.
TYT'den 50 55 arası değişiyor diploma notumda 80 48 puan getiriyor.
Konunun ilk mesajında TYT'de Matematik, Biyoloji ve Kimya için temelinizin olduğunu söylemiştiniz. En azından 70 net falan yapıyorsunuz diye düşünmüştüm. Yine kötü bir net değil tabii o kadar. Diploma notu da hedeflediğiniz sıralama için yeterli.
Kütüphaneye de gideceğim o ortamı sağlamak için.
Yakınınızda iyi bir kütüphane varsa olabilir. Benim yakında olmadığı için git gel yapmaya üşeniyorum. Yazın sıcaklarında falan otobüsle 15 dakika mesafede bile olsa zor geliyor. Bir de kütüphanede pek verim alamıyorum, ev ortamında daha fazla verim alıyorum. Ama sizin için durum farklı olabilir deneyin.

Konunun ilk mesajında TYT'de matematik, biyoloji ve kimya için temelinizin olduğunu söylemiştiniz. En azından 70 net falan yapıyorsunuz diye düşünmüştüm. Yine kötü bir net değil tabii o kadar. Diploma notu da hedeflediğiniz sıralama için yeterli.

Evet dediğim gibi temelim var ama soru kısmında sorunlarım var bu yüzden netlerim düşük geliyor bir de bu net 2024 YKS öncesinde çözülmüş denemelerden o zamanda sosyale çok odaklanmıştım fen e fazla çalışmıyordum ama şu an matematik ve fen de konuları bitiyorum.

Evet dediğim gibi temelim var ama soru kısmında sorunlarım var bu yüzden netlerim düşük geliyor bir de bu net 2024 YKS öncesinde çözülmüş denemelerden o zamanda sosyale çok odaklanmıştım fen e fazla çalışmıyordum ama şu an matematik ve fen de konuları bitiyorum.
Sizi iyi anlıyorum. Zamanında aynı şeyi özellikle fende (biyoloji, kimya) yaşıyordum. Konuyu çalışıyordum, ezberlenmesi gereken yerleri ezberliyordum ama sorularda doğrudan o bilgiyi sormuyordu. Farklı şeyler soruyordu ya da bir şekilde değiştiriyordu. O yüzden sadece konu anlatımını bilmek yetmiyor, soru tiplerini görmek ve soru çözmek lazım. Ama yine de konu anlatımı kısmının da bitmesi önemli bir şey.

Güncel olarak da deneme alıp çözmenizi öneririm. Nerde eksikleriniz var daha iyi görürsünüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı