Sıfırdan bilgisayar toplamak için neler bilinmelidir?

abdüssamed07

Picopat
Arkadaşlar sıfırdan PC toplayacağım. Önemli olan bilmem gereken şeyler nelerdir? Bilgisayar toplamaya dair hiçbir şey bilmiyorum. Bütçeyi olabildiğince minimum tutup performansı olabildiğince yüksek tutmak istiyorum. Mesela tüm sistem AMD mi olmalı Intel mi yoksa karışık olsa olur mu, ne kullanmalıyım, işlemci ekran kartı ne olmalı anakart ne kullanmalıyım? Yeni nesil güçlü ama ucuz şeyler istiyorum ne yapmalıyım?

Önemli olarak bilmen gereken darboğaz (işlemcinin ekran kartını besleyememesi veya tam tersi) bir de anakartın kasaya uyumlu olmasına dikkat et. AMD analarta AMD işlemci kullanmak zorundasın düşük olarak işlemci r 2600'e. K olarak da GTX 1070 işini görür diye düşünüyorum gayet iyi bir performans sağlayacaktır başka bir soru varsa buyurun hocam.

Önemli olarak bilmen gereken darboğaz (işlemcinin ekran kartını besleyememesi veya tam tersi) bir de anakartın kasaya uyumlu olmasına dikkat et. AMD analarta AMD işlemci kullanmak zorundasın düşük olarak işlemci r 2600'e. K olarak da GTX 1070 işini görür diye düşünüyorum gayet iyi bir performans sağlayacaktır başka bir soru varsa buyurun hocam.
Şimdi ben bunların hepsini sıfırdan yapacağım boş bir kasa alacağım içine power ne koymalıyım mesela kaç watt olmalı ve kasayı toplarken Bilmem başka gereken bilgiler var mı darboğaz işlemci olaylarını mesela bilmiyorum Bir de çok aşırı güçlü olmasına gerek yok RAM ne kullanmalıyım ne kadar hızlı olmalı darboğaz işlemciye RAM etki eder mi

@kapexpr nasıl bir şey yapabilirim aşırı güç kağzım değil

Son düzenleme:
Şimdi ben bunların hepsini sıfırdan yapacağım boş bir kasa alacağım içine Power ne koymalıyım mesela kaç watt olmalı ve kasayı toplarken Bilmem başka gereken bilgiler var mı darboğaz işlemci olaylarını mesela bilmiyorum Bir de çok aşırı güçlü olmasına gerek yok RAM ne kullanmalıyım ne kadar hızlı olmalı darboğaz işlemciye RAM etki eder mi?

@kapexpr nasıl bir şey yapabilirim aşırı güç kağzım değil

Bütçe söylemeniz lazım hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı