Merhabalar, henüz 2 yıllık bir yazılımcı ve donanımcı olarak benden daha tecrübeli kişiler gelecektir ve onlara saygılarımı sunarım öncelikle. Ben elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle oyun yapmak, programlamak istiyorsan en ideal bence C#. Gerek IDE'si gerekse de (ileride oop öğrenmek istersen eğer ki öğrenmelisin de.) konsolu harika. Ancak C++ öğrenmek istiyorsan YouTube'da çok iyi anlatan kişiler bulunmakta. Genellikle en çok izlenenler en iyi anlatanlar oluyor YouTube software ortamında. Benim bildiklerim bu kadar umarım bir işinize yarar.
C# konusunda da ikilemde kalmıştım bir ara C# mı C++ mı diye ama üstünlüğünden dolayı C++'ı seçmiştim sanırım, biliyorum başlangıç olarak zor bir dil ama sizce üstesinden gelinemez mi, yani ilerisi için basit dillerden başlamak daha mı iyi olur?
Aşağıda arkadaş C başla demiş o daha mantıklı olur. C dilleri genel olarak zor dillerdir ama öğrenmek için de en mükemmel dillerdir. Bir arkadaş da Python başla demiş onu da tavsiye ederim syntaxlarla çok kafa yormamış olursun ve algoritmayı öğrenmen kolaylaşır ama Java - C gibi dillere geçtiğinde syntaxlar bayağı bir kafanı yorabilir.