Sıfırdan C++ öğrenebileceğim kaynak tavsiyeleri

C++ biraz zor gelebilir eğer C veya Python ile başlarsaniz daha başarılı olursunuz ve daha hizli ilerlersiniz. Kaynak olark Murat yücedağ, selman kahya, yazılım bilimi, yakin kampüs kanalarına bakarsaniz çok faydali videolar bulabilirsiniz.

Bir ara sırf Python'dan başlamıştım başlangıç olarak basitliği ve temelinin anlaşılabilirliği bakımından ama sonra C++'a geçtim direkt hedefe yönelik olmak için(Oyun Programlama).

Kimse Bjarne'ın kitaplarını önermemiş ama ben onu okuyan birisi olarak şiddetle tavsiye ederim. Ama İngilizce. Deitel'ın kitapları da çok iyidir.

Bjarne'ın kitabının ismi ise: "Programming principles and practice using C++"

Ayrıca, yurtdışında satılıyor sadece bu kitap. Amazon'dan getirtebilirseniz çok iyi olabilir. Uğraşmak istemiyorsanız Deitel'ı da şiddetle öneririm.

Kimse Bjarne'ın kitaplarını önermemiş ama ben onu okuyan birisi olarak şiddetle tavsiye ederim. Ama İngilizce. Deitel'ın kitapları da çok iyidir.

Bjarne'ın kitabının ismi ise: "Programming principles and practice using C++"

Ayrıca, yurtdışında satılıyor sadece bu kitap. Amazon'dan getirtebilirseniz çok iyi olabilir. Uğraşmak istemiyorsanız Deitel'ı da şiddetle öneririm.
Bjarne'nin kitabi biraz eski, C++11 anlatiliyor. Yenisini yazacagini da sanmam yaslandi cunku ama ise yarar tabii. Amazon'da var. "51 Euro'cuk". Ancak verecegini sanmiyorum.

PDF bulacagini sanmiyorum ancak iyi kitap olacagini tahmin ediyorum. Deitel'in de C++14 ve C++11 kitabini bulabildim, yine de internette cok kaynak var, Deitel'i almasina da gerek yok gibi, alabiliyorsan al, alamiyorsan tavsiye ettigim linkler sana buyuk temeller kazandirir.

Deitel C++ İngilizce'sini bulursan ozellikle guzel, temelini saglam tutar, onun disinda suraya attigim mesaja bakin.

Söylediğiniz kitabın İngilizce'sine biraz baktım ama birkaç hali var, fourth Edition, eighth Edition gibi oyun programlama için fark eder mi hangisi olduğu?

Bende 9. versiyonu var, 10. versiyonu cikmis sanirsam. Oyun programlama amacli ise kendin motor yazmayacaksan motora gore ogrenmelisin. Ancak temeli almadan pek bir sey anlayacagini sanmiyorum, motor secimini yaparsaniz daha iyi olur oncelikle. Guncelleniyor tabii kitap ancak sadece kitap ile de kalmanizi pek tavsiye etmem, C++17, 20, 23. Surekli standartlar cikiyor, derleyiciler de buna uymasi gerekiyor, Turkiye'de de var Deitel'in kitabi.

Merhabalar, henüz 2 yıllık bir yazılımcı ve donanımcı olarak benden daha tecrübeli kişiler gelecektir ve onlara saygılarımı sunarım öncelikle. Ben elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle oyun yapmak, programlamak istiyorsan en ideal bence C#. Gerek IDE'si gerekse de (ileride oop öğrenmek istersen eğer ki öğrenmelisin de.) konsolu harika. Ancak C++ öğrenmek istiyorsan YouTube'da çok iyi anlatan kişiler bulunmakta. Genellikle en çok izlenenler en iyi anlatanlar oluyor YouTube software ortamında. Benim bildiklerim bu kadar umarım bir işinize yarar.

C# konusunda da ikilemde kalmıştım bir ara C# mı C++ mı diye ama üstünlüğünden dolayı C++'ı seçmiştim sanırım, biliyorum başlangıç olarak zor bir dil ama sizce üstesinden gelinemez mi, yani ilerisi için basit dillerden başlamak daha mı iyi olur?

Aşağıda arkadaş C başla demiş o daha mantıklı olur. C dilleri genel olarak zor dillerdir ama öğrenmek için de en mükemmel dillerdir. Bir arkadaş da Python başla demiş onu da tavsiye ederim syntaxlarla çok kafa yormamış olursun ve algoritmayı öğrenmen kolaylaşır ama Java - C gibi dillere geçtiğinde syntaxlar bayağı bir kafanı yorabilir.
Bende 9. versiyonu var, 10. versiyonu cikmis sanirsam. Oyun programlama amacli ise kendin motor yazmayacaksan motora gore ogrenmelisin. Ancak temeli almadan pek bir sey anlayacagini sanmiyorum, motor secimini yaparsaniz daha iyi olur oncelikle. Guncelleniyor tabii kitap ancak sadece kitap ile de kalmanizi pek tavsiye etmem, C++17, 20, 23. surekli standartlar cikiyor, derleyiciler de buna uymasi gerekiyor, Türkiye'de de var Deitel'in kitabii.

Gerçekten çok doğru bir yorum bu yorumu dikkate alınmasını öneririm.

C'den başla diyen dinozorları takmamanı öneririm C'nin yapip C++nin yapamayacağı bir şey yok, gömülü ya da düşük seviye işler yapmayacaksan artık kullanım alanı bile yok denilebilir.

Tutorialspoint, Cppreference, Cplusplus gibi sitelere bakabilirsiniz. Ayrıca YouTube´da da çok sayıda içerik bulabilirsiniz. Basılı kitap olarak arıyorsanız Deitel´in C++ ile Programlama ve O'reilly´nin C++ kitaplarına da bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı