Sıfırdan C++ öğrenebileceğim kaynak tavsiyeleri

Zeynelkrks

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar;
İleride oyun programlama istiyorum ve ilk başta da C++ öğrenmeye karar verdim. Programlamayla ilgili çok bir tecrübem yok. İnternetten araştırdığım kadarıyla YouTube veya Udemy üzerindeki çoğu kurs tamamlanmamış, eksik kurslardan oluşuyor. C++ dilini öğrenebileceğim başka kaynaklar var mı onu da bilmiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler, beklemedeyim.

Bu YouTube kanalında sıfırdan bölümler şeklinde öğretiliyor kolayca öğrenebilirsiniz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Deitel C++ Ingilizcesini bulursan ozellikle guzel, temelini saglam tutar, onun disinda suraya attigim mesaja bakin.

Ayrica Turkce olarak ogrenmeyin, Ingilizce vs. olarak ogrenirseniz Ingilizce'niz az ise onu da gelistirirsiniz, her turlu "win win" durumu.

Merhabalar, henüz 2 yıllık bir yazılımcı ve donanımcı olarak benden daha tecrübeli kişiler gelecektir ve onlara saygılarımı sunarım öncelikle. Ben elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle oyun yapmak, programlamak istiyorsan en ideal bence C#. Gerek IDE'si gerekse de (ileride oop öğrenmek istersen eğer ki öğrenmelisin de.) konsolu harika. Ancak C++ öğrenmek istiyorsan YouTube'da çok iyi anlatan kişiler bulunmakta. Genellikle en çok izlenenler en iyi anlatanlar oluyor YouTube software ortamında. Benim bildiklerim bu kadar umarım bir işinize yarar.
Merhabalar, henüz 2 yıllık bir yazılımcı ve donanımcı olarak benden daha tecrübeli kişiler gelecektir ve onlara saygılarımı sunarım öncelikle. Ben elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle oyun yapmak, programlamak istiyorsan en ideal bence C#. Gerek IDE'si gerekse de (ileride oop öğrenmek istersen eğer ki öğrenmelisin de.) konsolu harika. Ancak C++ öğrenmek istiyorsan YouTube'da çok iyi anlatan kişiler bulunmakta. Genellikle en çok izlenenler en iyi anlatanlar oluyor YouTube software ortamında. Benim bildiklerim bu kadar umarım bir işinize yarar.

Ayrıca not geçmek isterim İngilizce kaynaklar her zaman en iyileridir. Eğer bu işe başlamak istersen programlama öğrenmekten önce İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim.

Ayrica türkçe olarak ogrenmeyin, İngilizce vs. olarak ogrenirseniz İngilizce'niz az ise onu da gelistirirsiniz, her turlu "Win Win" durumu.

Haklısınız sanırım, bende ondan korkuyordum yabancı kaynak konusunda, yani endişelerim vardı denebilir. Ya anlamam uzun sürer ve kaybolursam diyordum. Teşekkürler.

C++ biraz zor gelebilir eğer C veya Python ile başlarsaniz daha başarılı olursunuz ve daha hizli ilerlersiniz. Kaynak olark Murat yücedağ, selman kahya, yazılım bilimi, yakin kampüs kanalarına bakarsaniz çok faydali videolar bulabilirsiniz.

Ayrıca not geçmek isterim İngilizce kaynaklar her zaman en iyileridir. Eğer bu işe başlamak istersen programlama öğrenmekten önce İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim.

C# konusunda da ikilemde kalmıştım bir ara C# mı C++ mı diye ama üstünlüğünden dolayı C++'ı seçmiştim sanırım, biliyorum başlangıç olarak zor bir dil ama sizce üstesinden gelinemez mi, yani ilerisi için basit dillerden başlamak daha mı iyi olur?

C# konusunda da ikilemde kalmıştım bir ara C# mı C++ mı diye ama üstünlüğünden dolayı C++'ı seçmiştim sanırım, biliyorum başlangıç olarak zor bir dil ama sizce üstesinden gelinemez mi, yani ilerisi için basit dillerden başlamak daha mı iyi olur?
C ile başla

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı