Sıfırdan drone nasıl yapilir?

zreixtt

Decapat
Yaklasik 5 kisilik bir ekiple RC yerine normallerden biraz daha buyuk bir drone yapmayi planliyoruz yazilim olarak cevremden yardimci alacağım fakat beni nereden hangi malzemeleri almam gerektigine. Kodlamayi yaparken vs hangi uygulamalari kullanmam gerektigi hakkinda yardimci olursaniz sevinirim. Bütçe 50k civarinda kumanda ve alici olarak radiolink AT9s dusunuyoruz motor olarak vs oneridede bulunabilirsiniz.

Herhangi ideal bir yükseklik ve tork değeri var mı kafanızda? Ayrıca büyük bir drone için daha sağlam bir kasa ve daha büyük bir batarya lazım olacağı için ağırlık değeri ile motor torkunu iyi ayarlamanız şart. Ayrıca rüzgara karşı dengeleme ve uçurma testlerini deneyimli biri yapsa dahi bir iki kere çakılacak o drone illa.

Herhangi ideal bir yükseklik ve tork değeri var mı kafanızda? Ayrıca büyük bir drone için daha sağlam bir kasa ve daha büyük bir batarya lazım olacağı için ağırlık değeri ile motor torkunu iyi ayarlamanız şart. Ayrıca rüzgara karşı dengeleme ve uçurma testlerini deneyimli biri yapsa dahi bir iki kere çakılacak o drone illa.

Herhangi bir tork ve yukseklik degeri yok FPV'lerden daha buyuk klasik drone boyutunda planliyoruz kumanda, batarya, motor, telimetre, ucus kontrol karti, alici vs gibi parcalardan almamiz gerekiyor fakat nereden hangi modeli alicagiz sonra herhangi bir Raspberry Pi vs lazım mı bilmiyoruz bazilari kullanmis fakat ne amacla kullandiklarini bilmiyorum. Daha sonra bu parcalari birlestirirken nasıl birbirine eslestirilcegi ve motorlarin kontrolu kumanda uzerinden hangi uygulama kullanilarak yapilacak vs bayağı bir tavsiye lazim. Kontrol etmek icin bildigim kadariyla ardupilot kullaniyorlar.

Almam gereken tum parcalari buradan ogrenebilir miyim baglantilarin nasıl yapilcagi vs.

Dediğim gibi izzet hocam hekzakopter yapımı serisinde detaylıca anlatıyor ama tabii sizin yapacağınız İHA'nın amaçladığı özelliklere göre değişebilir. İHA'nın amacı nedir acaba (yüksek tork, otonom, keşif, foto/video çekim vb.)

Dediğim gibi izzet hocam hekzakopter yapımı serisinde detaylıca anlatıyor ama tabii sizin yapacağınız İHA'nın amaçladığı özelliklere göre değişebilir. İHA'nın amacı nedir acaba (yüksek tork, otonom, keşif, foto/video çekim vb.)

Kamera kullanilacak kullanim amacı kesif, otonom vs daha cok manevra kabiliyeti yuk tasima onemli. Yaptığımizda İHA'nin sorun ciktiginda vs inis yapmasi icin fail safe nasıl ekleyebiliriz ayri bir donanim cihazi var mı kart vb yoksa ardupilotun icinde destekledigi bir fail safe vs var mı mesela kendisi otomatik kalkis yerine donup inis mi yapacak.

Kamera kullanilacak kullanim amacı kesif, otonom vs daha cok manevra kabiliyeti yuk tasima onemli. Yaptığımizda İHA'nin sorun ciktiginda vs inis yapmasi icin fail safe nasıl ekleyebiliriz ayri bir donanim cihazi var mı kart vb yoksa ardupilotun icinde destekledigi bir fail safe vs var mı mesela kendisi otomatik kalkis yerine donup inis mi yapacak.

Dostum özelden yardım edebilirim istersen biraz uzun bir konu bu parçalardan detaylı bahsedilmesi gerek.

Mission planner programında modlar var oradan moda bir kumanda tuşu atıyosun hallediyor ama her kartta oluyor mu bilmiyorum, pixhawk cube de böyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı