Sıfırdan gitar çalmak için hangi gitar alınmalı?

Muratt1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu ana kadar hiç gitar çalmayı denemedim. Sıfırdan başlamak için gitar alacağım ancak akustik gitar mı alsam klasik mi emin olamadım. Akustiğin sesi çok daha hoş gibi ama çoğu kişi sıfırdan başlamak için klasik al demiş. Ben direkt akustik alsam çok zorlar mı? Yoksa klasik alıp öğrendikten sonra akustiğe geçmek daha mı mantıklı?

Ben klasik ile başladım. Genelde klasik öneriliyor. "Şu yüzden klasik almalısın" diyebileceğim bir sebep bilmiyorum. Akustik gitarın tüm telleri çelik olduğu için belki eli daha kısa sürede rahatsız eder. Bunun dışında kıyas yapacak kadar bilgim yok.

Ben klasik ile başladım. Genelde klasik öneriliyor. "Şu yüzden klasik almalısın" diyebileceğim bir sebep bilmiyorum. Akustik gitarın tüm telleri çelik olduğu için belki eli daha kısa sürede rahatsız eder. Bunun dışında kıyas yapacak kadar bilgim yok.
Hocam klasik gitar önerebilir misiniz?

Hocam klasik gitar önerebilir misiniz?
Öneremem maalesef. Bilgim yok. Evime yakın ikinci el buldum aldım bir tane :D İkinci el alacaksanız tellerini kontrol edin. Çelik teller paslanmış olabilir. Bu büyük bir sorun değil telleri değiştirtirsiniz. Önemli olan cızırtı gelmemesi. Telleri boşken tıngırdatın. Sonra perdelere parmak basarak telleri tıngırdatın. Eğer cızırtı yoksa sorun yaşayacağınızı sanmam.

3-4 bin liraya alacağınız sıfır gitar sizi uzun süre götürür diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı