Sıfırdan Matematik Öğrenme

"Liseye giden birisi bunları bilmiyorsa yapabileceği pek bir şey yoktur. " :/
Dükkanı kapatalım ve hayata küselim, öyle mi?

Liseye gidiyorsak ve bunları da yapmayı bilmiyorsak, 4 işlemi anlatan kitaba bakmayalım ama Hocalar Geldik'den video izleyerek evi 2. kattan yapmaya başlayalım

Bi yönden haklı bi yönden haksızsınız ben lise son sinif ta istediğim puani alamadığım ve mezuna kaldiğim senede dershanedeki sınıf arkadaşlarımın icinde 8.9_6.9 u bilmeyen kişiler vardı hemen hemen hepside meslek liseliydi ve lisede matematik gormediklerini soyluyorlardı sizce bu çocuklar mı suclu yoksa egitim sistemi mi?

Lisede matematik görmediklerini söylüyorlardı, sizce bu çocuklar mı suçlu yoksa eğitim sistemi mi?
Burada lise matematiğinden bahsetmiyoruz. İlkokul 2. sınıf toplama çıkarma işlemlerinin olduğu bir kitaptan bahsediyoruz.
Ben 5 yıl lise okudum. 2 yıl matematik, 3 yıl biyoloji, 1 yıl fizik ve 1 yıl kimya hocam iyiydi. Herkesin süper hocalara denk geldiğini sanmıyorum. Öğretmen dışında bir yerden öğrenilemez bilgiler değil bunlar.

Hocaların o yıl iyi iken derslerinde ekstra bir başarı oluyor muydu? Benim için hoca fark etmiyor çünkü de.

Ama sadece ilkokul döneminde öğrenebilir, sonrasında yapabileceği pek bir şey yok !

Kardeşim toplama çıkarma değil. Örnek vereyim, Basit eşitsizlikler, İki bilinmeyenli denklemler, Mutlak değer, Üslü sayılar, Çarpanlara ayırma, Köklü ifadeler. Bu konuları bilmeden tyt konularına atlarsam sorunu çözerken sorun çıkmaz mı ?

Bunların toplama çıkarmadan türetilerek ispatı yapılabilecek konular olduğunu bilmiyorsun, o yüzden böyle diyorsun. TYT konuları dediğin zaten bunlara ek birkaç konu ve problemler.

Bunların toplama çıkarmadan türetilerek ispatı yapılabilecek konular olduğunu bilmiyorsun, o yüzden böyle diyorsun. TYT konuları dediğin zaten bunlara ek birkaç konu ve problemler.
Herneyse. Yani senin demek istediğin benim hiçbir şansımın olmayacağı mı ?

En temelden çalışmaya başlayarak düzen oturtur. Matematikte önemli olan temeldir zaten. Temelin olmadan kuracağın bina illa ki bir noktada sallanır ve yıkılır. Tekrar en başa dönmek ise sana büyük motivasyon kaybı olarak döner.

En baştan başla, sınava yönelik çalış, yapılmayacak bir şey değil.

Her neyse. Yani senin demek istediğin benim hiçbir şansımın olmayacağı mı?
Hayır. Demek istediğim o kitap zaman kaybı. O kitaba harcayacağınız zamanı Birey A soru bankası ve Hocalara Geldik Youtube kanalı TYT videoları ile harcasanız daha verimli olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…