Sıfırdan Oyun Programlamak için Gerekenler

• Konuyu başlatan Glue
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.136

Glue

Hectopat
Daha fazla  
Bana güzel sıfırdan bir oyun yapmak için neler gerektiğini ve program önerilerinizi yazar mısınız?

Teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun yapmak istediğine göre oyun motorunda kullanacağın programlama dilini bildiğini varsayıyorum. Bildiğin dile göre oyun motoru seçmen gerekiyor. RPG Maker, Game Maker, Unity, Unreal Engine gibi oyun motorlarından birini seçebilirsin. Oyun motoru seçimin yapacağın oyuna göre de değişebilir.

Oyun yapmak istediğine göre oyun motorunda kullanacağın programlama dilini bildiğini varsayıyorum. Bildiğin dile göre oyun motoru seçmen gerekiyor. RPG Maker, Game Maker, Unity, Unreal Engine gibi oyun motorlarından birini seçebilirsin. Oyun motoru seçimin yapacağın oyuna göre de değişebilir.
Sadece modelleme ve oyun motoru mu gerekli hocam ?

Onların yanında motorun programlama diline hakimseniz ve oyun motorundaki araçları kullanmayı öğrenirseniz oyun yapabilirsiniz. Neler bilmenizin gerektiği yapacağınız oyuna göre değişebilir. Karar verdiğiniz oyun motorunun rehberlerine veya onlarla yapılmış oyunlara bakarsanız aklınızda bir şeyler oluşabilir. Animasyon, kaplamalar, efektler gibi şeyleri yapabileceğinizi tahmin ediyorum. Oyunu bitirdikten sonra yayınlama aşamasına geldiğinizde kullandığınız motorun kullanım koşullarına göre yayınlamanız gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı