Sıfırdan TYT ve AYT başlama

Arkadaşlar mezunum hem TYT hem de AYT'ye sıfırdan başlamak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum, matematik temelim yok, çoğu konuda temelim yok, AYT'de hiç bilgim yok. Ne yapacağımı bilmiyorum, nereden başlamalıyım? Programın nasıl olmalı hangi sırayla çalışmalıyım, sadece Türkçem biraz iyidir, sınavda 1.2 milyon sıralama yaptım, bu sene iyi bir şekilde çalışmaya karar verdim nasıl yapmalıyım?

Derslere bir sefer yüklenecek şekilde değil, uzun süreçli bir program hazırla.

Dersten başka kafanı dağıtan ve ilgi odağını bozan aktiviteleri hayatından çıkar. Oyunlar, diziler veya başka bir şey. Bunlar senin için günlük sıradan 2 saatlik bir aktivite olarak gözüküyor ama arka planda beynini ve algını meşgül edip odaklanmanı bozuyor. 1 yıl boyunca bunları hayatından sil. Silemezsen çok azalt.

Dershane vb bir destek alabilirsen çok iyi olur. Çünkü anlamadığın konular çözemediğin sorular olacaktır. Destek almadan süreç çok daha ağır işleyecek.

İlk başlangıçta konu bazlı çalışmaya direk başla. Kitap kaynaklarını edin. Konu listelerini ufak bir araştırmayla zaten bulursun. Konu konu çalışıp, o konular hakkında bol bol örnekler çözmen ile öğrendiklerin kalıcı hafızaya uzun vadeli hafızaya geçer.

Sınavdan 2 ay önce tüm konuları bitirmeye çalış. Ama çok da hızlı gitme, anlamadan veya kendine fazla yüklenerek bu süreci atlatamazsın.

Her ay düzenli 1 adet deneme sınavı çöz. Her ayın 30'u 1 deneme çöz, gerçek sınav gibi durumunu ve gelişme sürecini not al. Son 2 ay ise konu bazlı çalışmayı bırakıp haftada 1 deneme çözecek bir program hazırla. Her hafta 1 deneme çözüp, çözemediğin soruları veya yanlış yaptığın soruların konularına tekrar bak. Son 1 ay kendini biraz daha gevşet.

++ BOL BOL paragraf sorusu çöz. Sınava kadar paragraf sorularını hayatından çıkarma.

Derslere bir sefer yüklenecek şekilde değil, uzun süreçli bir program hazırla.

Dersten başka kafanı dağıtan ve ilgi odağını bozan aktiviteleri hayatından çıkar. Oyunlar, diziler veya başka bir şey. Bunlar senin için günlük sıradan 2 saatlik bir aktivite olarak gözüküyor ama arka planda beynini ve algını meşgül edip odaklanmanı bozuyor. 1 yıl boyunca bunları hayatından sil. Silemezsen çok azalt.

Dershane vb bir destek alabilirsen çok iyi olur. Çünkü anlamadığın konular çözemediğin sorular olacaktır. Destek almadan süreç çok daha ağır işleyecek.

İlk başlangıçta konu bazlı çalışmaya direk başla. Kitap kaynaklarını edin. Konu listelerini ufak bir araştırmayla zaten bulursun. Konu konu çalışıp, o konular hakkında bol bol örnekler çözmen ile öğrendiklerin kalıcı hafızaya uzun vadeli hafızaya geçer.

Sınavdan 2 ay önce tüm konuları bitirmeye çalış. Ama çok da hızlı gitme, anlamadan veya kendine fazla yüklenerek bu süreci atlatamazsın.

Her ay düzenli 1 adet deneme sınavı çöz. Her ayın 30'u 1 deneme çöz, gerçek sınav gibi durumunu ve gelişme sürecini not al. Son 2 ay ise konu bazlı çalışmayı bırakıp haftada 1 deneme çözecek bir program hazırla. Her hafta 1 deneme çözüp, çözemediğin soruları veya yanlış yaptığın soruların konularına tekrar bak. Son 1 ay kendini biraz daha gevşet.

++ Bol bol paragraf sorusu çöz. Sınava kadar paragraf sorularını hayatından çıkarma.

Hocam nereden başlamalıyım? Konulara falan önerebileceğiniz bişey var mı?

Hocam nereden başlamalıyım? Konulara falan önerebileceğiniz bir şey var mı?

Yukarıda belirttim. Şuradan başla veya buradan başla demenin pek bir faydası yok. Dershanelerde veya okullarda genelde 3 dersi aynı gün işliyorlar. Senin 1 tanesine başlayayım bitiriyim demen doğru değil. Hepsine haftalık zaman ayırman lazım.

• Kaynakça araştırması yap bol bol kitaplar edin.
  • Konu listelerini çıkart. VEE Haflık veya aylık konu programı oluştur.
  • Destek alabileceğin dershane vb bir şey bul. Anlamadığın veya çözemediğin sorular için destek alman şart. Senin için çalışma programı oluştururlar. Böyle tek başına sürekli nereden başlayayım demekten öteye gidemezsin. Motive olamazsın.

Yukarıda belirttim. Şuradan başla veya buradan başla demenin pek bir faydası yok. Dershanelerde veya okullarda genelde 3 dersi aynı gün işliyorlar. Senin 1 tanesine başlayayım bitiriyim demen doğru değil. Hepsine haftalık zaman ayırman lazım.

• Kaynakça araştırması yap bol bol kitaplar edin.
  • Konu listelerini çıkart. Vee haflık veya aylık konu programı oluştur.
  • Destek alabileceğin dershane vb bir şey bul. Anlamadığın veya çözemediğin sorular için destek alman şart. Senin için çalışma programı oluştururlar. Böyle tek başına sürekli nereden başlayayım demekten öteye gidemezsin. Motive olamazsın.

Hocam merhaba ben şimdi matematiğin temelini atıyorum yarısı bitirdim çok geriden geliyorum TYT Türkçede temelim var konuşar bitti dine, falan daha hiç bakmadım, paragraf çözüyorum, ama bende istikrarlı bir çalışma yok 2 saat çalışsam 3 saat yatıyorum, şimdi de 15 gün falan işte çalışacağım harçlık çıkartmak için, 5-6 ay falan var, 5 ayda neler yapabilirim? Türkçem iyi sayılır şimdiden yapsam 30 net bile yaparım, ama matematikte daha temeldeyim, 5 ayda kendime çekidüzen versem eşit ağırlıkta nasıl bir şey yapabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı