Sıfırdan TYT ve AYT çalışma tavsiyesi

cRowLy

Megapat
Daha fazla  
2017'de liseden mezun oldum.

Şu an TYT girecek olsam toplam 30 40 net arası bir şey yaparım. Onları da zaten herkesin çözebildiği Türkçe ve sosyal kısmından... AYT'den 1 soru bile çözemem (mat-fizik-biyoloji-kimya).

3 gün önce Aktif Matematik - Sıfırdan adlı kitabı aldım ve 80. sayfaya geldim. Sadece matematik çalıştım ve öğrenmeye çalışıyorum.
Sadece matematik çalışıyorum ve daha diğer hiçbir derse bakmadım. Kendimce 3 tane TYT kimya, TYT fizik ve TYT biyoloji YouTube kanalı buldum. Günde 2 video şeklinde günlük 2-2.5 saatimi bu 3 derse ayırmayı düşünüyorum. Matematikten dediğim kitabı çözmeye devam ediyorum. Türkçede paragraf sorularını yapabiliyorum fakat ses bilgisi kısmını bilmiyorum. Sosyalde de yine paragraf konuları var onları yapabiliyorum.

Sayısal bir bölüm istiyorum. Gitmek isteyebileceğim 2-3 bölüm var ve sayısalda bu bölümler. Minimum 200k sıralama yapmam lazım ki girebileyim (elektrik-elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği). Başka da ilgimi çeken bir bölüm yok zaten. TYT 70 net, AYT kısmında ise 35-40 net yapmam gerekiyor. Diploma puanım 58.

Sorun şurada: Ben günde 6-7 saatimi verebilirim. Fakat çok kafa karışıklığı yaşıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Plan-programım yok, nasıl program yapacağımı da bilmiyorum. Elimde sadece Aktif Matematik- Sıfırdan ve 3D Yayınları Türkçe soru bankası var. Hangi derse günde kaç saat ayıracağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günde 2 veya 3 ders çalışabilirsiniz ne kadar saat ayıracağınızı sizin seçmeniz gerek, en az 2 saat ayırın sonralarda saati artırabilirsiniz.

Çalışmaya devam ediyorum. EBOB-EKOK konusuna geçeceğim. Rehber matematik - matematiğe ilk adım kampı izliyorum. Ayrıca fizik-biyoloji-kimya TYT kamplarına başladım. Umarım işe yarar...

Her gün TYT fizik-biyoloji-kimya ve "rehber matematik (sıfırdan)" kamp videolarını izliyorum.

Rehber matematik sıfırdan kampı bitince rehber matematik TYT kampına başlayacağım.

Biyoloji ve kimya midemi bulandırmaya başladı ama yapacak bir şey yok. Bildiğin ezber istiyor. Fakat zamanla oturacağını düşünüyorum. Fizik ve mat eğlenceli yine.

Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Verimli çalışıyor muyum? = soru işareti.

Bir programım yok. Sosyal ve Türkçeye başlamadım. Türkçede ses bilgisi eksiğim var. Bunları erteliyorum. Deneme çözmeye başlayınca onları da halledeceğim.

İstediğim netler: TYT 70 75+ net = AYT 35 40+ net. İstenilen sıralama 150k ve 200k arası.

Her gün TYT fizik-biyoloji-kimya ve "rehber matematik (sıfırdan)" kamp videolarını izliyorum.

Rehber matematik sıfırdan kampı bitince rehber matematik TYT kampına başlayacağım.

Biyoloji ve kimya midemi bulandırmaya başladı ama yapacak bir şey yok. Bildiğin ezber istiyor. Fakat zamanla oturacağını düşünüyorum. Fizik ve mat eğlenceli yine.

Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Verimli çalışıyor muyum? = soru işareti.

Bir programım yok. Sosyal ve Türkçeye başlamadım. Türkçede ses bilgisi eksiğim var. Bunları erteliyorum. Deneme çözmeye başlayınca onları da halledeceğim.

İstediğim netler: TYT 70 75+ net = AYT 35 40+ net. İstenilen sıralama 150k ve 200k arası.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı