Sıfırdan TYT ve AYT çalışma

ragjer

Decapat
Sıfırdan başlayacağım. Sanki yeni bir hayata başlar gibi. Biliyorum çok bir zamanım kalmadı. 22 yaşına gireceğim. TYT ve AYT için nasıl ilerleceğim hakkında tavsiye verebilir misiniz? TYT matematik için temel atmam gerekiyor mu bilmiyorum bazı şeyleri hatırlıyorum ama bazılarınıda hatırlamıyorum.

Sıfırdan başlayacağım. Sanki yeni bir hayata başlar gibi. Biliyorum çok bir zamanım kalmadı. 22 yaşına gireceğim. TYT ve AYT için nasıl ilerleceğim hakkında tavsiye verebilir misiniz? TYT matematik için temel atmam gerekiyor mu bilmiyorum bazı şeyleri hatırlıyorum ama bazılarınıda hatırlamıyorum.

Hocam ben bu yaşa gelip üniversite okumasam iş hayatına atılırım direkt. Konuları bitirmek zaten en az 1-1, 5 yıl alıyor. 4 yılda işlenen konuları 6 ayda öğrenip üstüne binlerce soru çözmeniz çok zor bir şey. Bir de aradan geçen yıllar sonra öğrenmeniz daha da zor olacaktır.

Hocam ben bu yaşa gelip üniversite okumasam iş hayatına atılırım direkt. Konuları bitirmek zaten en az 1-1, 5 yıl alıyor. 4 yılda işlenen konuları 6 ayda öğrenip üstüne binlerce soru çözmeniz çok zor bir şey. Bir de aradan geçen yıllar sonra öğrenmeniz daha da zor olacaktır.
Konular naısl 1 - 1.5 yıl sürüyor hocam? TYT konuları maksimum 2 ay, AYT konuları maksimum 4 ay. 4 yılda işlenen müfredatın hepsi sorulmuyor sınavda. Sınav müfredatı okul müfredatından çok daha dar.

Konular naısl 1 - 1.5 yıl sürüyor hocam? TYT konuları maksimum 2 ay, AYT konuları maksimum 4 ay. 4 yılda işlenen müfredatın hepsi sorulmuyor sınavda. Sınav müfredatı okul müfredatından çok daha dar.

Hocam 2 ay imkansız gibi bir şey günde kaç saat calisicaksinki + soru çözümü fen 3 ders mat sadece bunları çalışsan 4 ders sosyal yoruma dayalı diyelim Türkçede sadece paragraf yine yetismez + denemede cozmen gerkecek

Hocam TYT dediğiniz konular öyle 3-5 konu değil. Matematik konuları zaten en az 3-5 ayda biter onda da bol bol soru çözmeniz lazım. Fen'de de özellikle biyoloji ve Kimya'da bol bol ezber konu var. Daha elementlerin sembollerini falan bilmiyoırsanız o konular en az 3 ay sürer. Sosyal konularında da coğrafya ile tarih konuları 1-2 ay alır desek. Türkçede de dil bilgisi 1-2 ay desek en az 6 ay sürer bu konular. Bol bol soru çözeyim deseniz 1 yıla kadar uzar. Eğer basit bir bölüm istemiyorsanız mezuna kalacağınızı bilin önceden.

Hocam TYT dediğiniz konular öyle 3-5 konu değil. Matematik konuları zaten en az 3-5 ayda biter onda da bol bol soru çözmeniz lazım. Fen'de de özellikle biyoloji ve Kimya'da bol bol ezber konu var. Daha elementlerin sembollerini falan bilmiyoırsanız o konular en az 3 ay sürer. Sosyal konularında da coğrafya ile tarih konuları 1-2 ay alır desek. Türkçede de dil bilgisi 1-2 ay desek en az 6 ay sürer bu konular. Bol bol soru çözeyim deseniz 1 yıla kadar uzar. Eğer basit bir bölüm istemiyorsanız mezuna kalacağınızı bilin önceden.
Bırakayım mı hocam?

Hocam 2 ay imkansız gibi bir şey günde kaç saat calisicaksinki + soru çözümü fen 3 ders mat sadece bunları çalışsan 4 ders sosyal yoruma dayalı diyelim Türkçede sadece paragraf yine yetismez + denemede cozmen gerkecek

Hocam eğer 2 ay TYT çalışıp birkaç ay AYT (opsiyonel) konularına bakılıp üniversite kazanılıyorsa bu çalışana hakarettir zaten.

Hocam siz TYT matematikte hangi konuyu 3 - 5 ay çalışacaksınız acaba? Çok merak ettim açıkçası. Kendim 2 aylık süreçte TYT konularını bitirdim, şu anda 80 net civarlarındayım. Bunun ederi budur, eğer siz 1 yılda hallettiyseniz bu konuları sorun sizdedir. Tamamen sallamışsınız gibi geldi bana.

Hocam konu anlatım kısmından bahsediyoruz. Günde 3 saat matematik, 3 saatte diğer derslere ayrılırsa 2 ay gayet yeterli bir süre. Deneme çözümlerini zaten sene boyunca tamamen yapmanız gerek. TYT denemelerini zaten AYT çalışırken yapacaksınız, TYT konuları çalışırken TYT denemesi yapmak gibi bir saçmalık yok zaten.

Sanırım öyle hocam, 1 - 1.5 yıl TYT nedir? :)

Dostum konudaki bir arkadaş artık hangi kafada yaşıyor bilmiyorum ama YKS'yi senelerce çalışmayı gerektirecek bir sınavmış gibi söylemiş. Eğer sınava EA veya sözelden girecekseniz çok rahat yetiştirirsiniz. Tek yapmanız gereken her gün düzenli çalışarak ilerlemek. Evet zamanınız az kaldı fakat hiçbir şey yapılmayacak bir süre de değil. TYT konuları için internetten sizin seveceğiniz hocaları bulup konuları bitirene kadar kamp videoları izleyin. Konular bitince tek yapmanız gereken deneme pratikleri zaten. Her gün düzenli olarak paragraf ve problem çözeceksiniz mesela TYT için. Kolaydan zora doğru ilerleyeceksiniz problemlerde mesela. Bu şekilde giderseniz çok rahat yetiştirirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı