Sıfırdan website geliştirme

endofnova

Hectopat
Katılım
29 Ağustos 2020
Mesajlar
30
Merhabalar iyi forumlar dilerim.
Şimdilik hiçbir şey bilmiyorum ve bur web sitesi olusturmak istiyorum. Olusturmak istedigim website video izleme amacli olacak.
Ne yapacağımı ve nasıl yapacagimi bilmiyorum.
Baştan sona tam tamına ne gerekir bir web sitesi yapıp yayımlamak icin.
Not: Arka plan calisma sistemlerinden tut ön plan calismaya kadar ne gerekli onlari yazarsanız memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben cevaplayayım öncelikle bu bayağı zor bir proje öncelikle bir sunucu kurmanız gerekecek sonra site tasarımı, sunuculara video yüklenme like atma gibi özellikler istiyorsan bayağı zor olur ama sadece vide atacaksan HTML CSS biraz JavaScript ile yapabilirsin ama bu üstte yazdığım özellikleride olsun istiyorsan sunucu ve iyi bir PHP bilgisi gerek hatta Python bile yapay zeka için video denetimi falan gereklidir ihtiyacın olan araçlar linkleri ve gerekli programlama dilleri:
Sunucu: PostgreSQL
Gereken yazılımlar: Visual Studio Code - Code Editing. Redefined bir de PhpStorm: The Lightning-Smart IDE for PHP Programming by JetBrains son olarak PyCharm: the Python IDE for Professional Developers by JetBrains
Kullanılacak programlama dilleri: HTML, CSS, JavaScript, PHP, Python.
 
Video izleme amaçlı bir site olduğunu söylemişsin. YouTube gibi video barındıracağın bir site olduğunu tahmin ediyorum. Öyle bir durumda, hem sunucu tarafına hem de arayüz tarafına hakim olman gerekir.

Sunucu için hemen hemen her dili kullanabilirsin, tamamen senin tercihine kalmış. Ama ucuz bir çözüm istersen, PHP öneririm.

Arayüz kısmını da Vue.js gibi bir Framework ile yapman mümkün (hiçbir Framework de kullanmayabilirsin, düz html/css/js de bir tercih). Onun için de HTML ve JavaScript bilmen şart. Ben CSS yazmayı beceremediğimden Tailwind CSS gibi çözümler kullanıyorum. Eğer CSS öğrenebilirsen, CSS de kullanabilirsin elbette.

Geliştirmek için de Visual Studio Code hemen hemen bütün programlama dillerini destekliyor. Eğer arayüz için Vue kullanırsan Node.js de kurman gerekir. Sunucu tarafı için PHP kullanırsan da Wampserver, XAMPP gibi programlarla Localhost'ta PHP sunucusu çalıştırabilirsin.

Güvenlik konusu hakkında maalesef yeterli bilgim yok, sana yardımcı olamayacağım o konuda.
 

Geri
Yukarı