naberr123456
Femtopat
Daha fazla
Yazılım dünyasına giriş yapmak istiyorum, ama pek bilgim yok. O yüzden en baştan başlayacağım şimdi ilk olarak ne öğrenmeliyim algoritma mı, programlama dilimi veya başka bir şey mi ile mi başlamalıyım? Kısaca nasıl bir yol izlenmeli.
@byteec0de
Bunlar anlamaz. Bildikleri tek şey, sağdan soldan görüp, algoritma öğren demekAlgoritma öğrenmek ile vaktinizi harcamayın.
Öncelikle ne amaçla programlama öğrenmek istiyorsunuz onu düşünün ve mutlaka 1 adet dil seçin ve yürüyün. Algoritma ve mantığını zaten zaman içerisinde kendi kendinize öğreneceksiniz.
Kodlama yapa yapa öğrenilir programlama. Ders alarak değil.
@count @özgün deniz İkinize birden cevap vereyim. Takıldığım nokta her şeyden önce "Algoritma öğren" diye yorum atanlar. Bunların hiçbiri algoritmanın ne olduğu hakkında fikir sahibi değil. Sen kod yazarken, bir problem çözerken zaten bir algoritma yazmış oluyorsun. Arkadaşın Algoritma hakkında Vikipedia linki attığı yerde de "Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol." yazmakta. Algoritmayı zaten kod yazarken, bir problem ile karşılaştığında kendin yazmış oluyorsun. Gelmişsin CS50 linkini atıyorsun, bunlar problem çözme becerinizi geliştirmekte.
Kısaca: Kod yazın, hata alın, algoritma zaten yazacaksınız.
Bunlar anlamaz. Bildikleri tek şey, sağdan soldan görüp, algoritma öğren demek
Haklısın, üslubun yanlış haksız duruma düşüyorsun. Kalkıp burda algoritmanın ne olduğunu açıklayıp cevap vermek yerine atağa geçiyorsun. Doğru bir yaklaşım değil.Bildikleri tek şey, sağdan soldan görüp, algoritma öğren demek.
@özgün deniz Benim kızdığım nokta, direkt algoritma öğren demek. Hiçbir açıklaması yok, sadece algoritma öğren diyorlar. Algoritma öğren demek nedir? Bunun derininde ne yatıyor? Sağdan soldan duyup burada yorum yapmalarını saçma buluyorum sadece. Arkadaşın kafasında ne olduğunu cidden merak ettiğim için direttim biraz.
Tartıştığın yer Instagram yorumu değil teknoloji forumu. Burada insanları bilginle çürütmen herkes açısından daha sağlıklı olur. Boş konuşan boş konuşmaya devam eder. Sen ortama kalite kat, ufak bir öneri.
Ben de fikrimi şöyle savunayım, neticede bir işi öğrenirken güncel ve uygun seviyedeki teknik hakkında bilgi sahibi olunmalı.@count @özgün deniz İkinize birden cevap vereyim. Takıldığım nokta her şeyden önce "Algoritma öğren" diye yorum atanlar. Bunların hiçbiri algoritmanın ne olduğu hakkında fikir sahibi değil. Sen kod yazarken, bir problem çözerken zaten bir algoritma yazmış oluyorsun. Arkadaşın Algoritma hakkında Vikipedia linki attığı yerde de "Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol." yazmakta. Algoritmayı zaten kod yazarken, bir problem ile karşılaştığında kendin yazmış oluyorsun. Gelmişsin CS50 linkini atıyorsun, bunlar problem çözme becerinizi geliştirmekte.
Kısaca: Kod yazın, hata alın, algoritma zaten yazacaksınız.
Bunlar anlamaz. Bildikleri tek şey, sağdan soldan görüp, algoritma öğren demek
@566156 algoritmayı öğrenmelisin demişsin ya. Sence algoritma nedir? Algoritma dediğin şey nedir? Bize bir örnek verir misin? Çok merak ediyorum bu algoritmayı öğren diyenler acaba ne düşünüp bu öneriyi yapıyor. Önerdiğin şey ile alakalı bir kaynak verebilir misin?
@mxxm aynı şeyi size de sorayım. Algoritmaları öğren diyorsunuz ya. Bu algoritma kafanızda nasıl bir şey çok merak ediyorum. Bize birkaç örnek verir misiniz?