Sıfırdan yazılıma başlamak için program önerisi

Oguzhan Akçay

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese öncelikle, ben şimdi mekanik bir kola yazılım ile hareket yaptırmak istiyorum bir nevi robotik kodlama gibi düşünebilirsiniz. Bu konuda daha yeniyim sıfırdan başlayacağım ve mekanik kola yazılımı uygulabilmek için bir geçiş kartı alacağım ama geçiş kartına göre bana bir uygulama lazım yardımı dokunabilecek birisi var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba herkese öncelikle, ben şimdi mekanik bir kola yazılım ile hareket yaptırmak istiyorum bir nevi robotik kodlama gibi düşünebilirsiniz. Bu konuda daha yeniyim sıfırdan başlayacağım ve mekanik kola yazılımı uygulabilmek için bir geçiş kartı alacağım ama geçiş kartına göre bana bir uygulama lazım yardımı dokunabilecek birisi var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Çoğu kart için Arduino Framework portu bulunuyor. ESP tabanlı bir kart alarak başlayabilirsiniz. Arduino IDE veya Visual Studio Code ile kullanabilirsiniz. Temelden başladığınız için Arduino IDE ile halledin, proje büyüyünce VSCode + PlatformIO sistemine geçersiniz.

Öncelikle teşekkür ediyorum soruma cevap verdiğiniz için ama sanırım dediklerinizi çok da anlayabilmiş değilim yanlış anladıysam beni düzeltebilir misiniz? Sanırım öncelikle Arduino Framework portunu kullanacağım ve bunun için de bana ESP tabanlı bir kart lazım bunun için de bana göre "program" anlamında Arduino IDE veya Visual Studio Code programlarını kullanacağım sonrasında da VS Code + platformIO ile falan devam edeceğim doğru mu anladım.

Full hepsi paket satiliyor, kendileri kod da veriyor ama salla. Sen full al, hedef olarak kolu telefonla kontrol etmeyi koy. Ona ugras. Dil olarak cpp ye benziyor, Arduino'nun kendi arayuzunu kullanabilirsin, ben basit oynamistim oyle. LED ve direnc al, biraz onlar la da oynarsin.
Pleksiglas Robot Kol Kiti - Bluetooth Modüllü Demonte - Robo

Boyle ucuz setler var, kalitesi biraz dusuk.
Daha boyle aksiyonlu bir şey dusunursen, labirent cozen robot filan ugrasabilirsin, belki yarismasina katilirsin.

Size de teşekkür ederim soruma cevap verdiğiniz için sağ olun. Full hepsi paket satılıyor dediğiniz sanırım programın kendisi ve ona uygun olan karttan bahsediyorsunuz sanırım doğru mu anladım? Eğer doğru anladıysam buna nasıl ulaşabileceğimide söylerseniz çok memnun olurum teşekkür ederim tekrardan.

Öncelikle teşekkür ediyorum soruma cevap verdiğiniz için ama sanırım dediklerinizi çok da anlayabilmiş değilim yanlış anladıysam beni düzeltebilir misiniz? Sanırım öncelikle Arduino Framework portunu kullanacağım ve bunun için de bana ESP tabanlı bir kart lazım bunun için de bana göre "program" anlamında Arduino IDE veya Visual Studio Code programlarını kullanacağım sonrasında da VS Code + platformIO ile falan devam edeceğim doğru mu anladım.
Biraz daha açayım o zaman. Üç farklı olay var burada: Kart, yazılım framework'ü (kodu yazarken kullandığınız fonksiyonlar vb.), geliştirme ortamı (PC'ye kuracağınız uygulama). Kartlarda Arduino, Raspberry Pi Pico, ESP tabanlı kartlar gibi seçenekleriniz var. Daha farklıları da var ama bunlar temel kullanıcıya uygun. Bunları aldığınızda içine kodu yazarken kullanacağınız framework denen, size yardımcı olan kütüphaneler var. Bunlar pinleri çalıştırma, bağladığınız servo vb. için çıktı üretme gibi kısımları kolaylaştırıyor. Burda da en yaygın olanı Arduino'nun framework'ü. Bu kodu içinde yazdığınız ortam da IDE diye geçer. Bu kısımda da Arduino'nun IDE'sini kullanabilirsiniz. Bunu normal bir exe dosyası olarak bilgisayara indirip kurmanız gerekiyor. Hepsi çok uzun uzun anlatılabilir, yani siz kısaca Arduino'nun kartlarından veya ESP çipi olan kartlardan birini alın, sonra Arduino IDE uygulamasını kurun. Hem internette de bir sürü kaynak yardımcı olur, forumda da konu açabilirsiniz. Takıldığınız bir yer olursa da beni etiketleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Size tekrardan çok teşekkürlerimi sunuyorum. Cidden güzel bir şekilde anlattınız ve sıfırdan başlamama rağmen cidden ilerleyebileceğimi hissetim bu konuda size minnettarım ve takıldığım bir konuda sizi fazla rahatsız etmemek kaidesiyle tekrardan döneceğim tekrardan çok teşekkür ederim.

Kol kaç eksenli?
Düz mü ters mi... kinematik çalıştıracaksınız?
DH parametreleri belli mi?
Motor, redüktör, - varsa- encoder, resolver parametreleri belli mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı