Sıfırdan yazılıma nasıl başlanmalı?

Önce alan belirle, son alanına uygun dil öğren. Algoritma öğren diyenleri falan salla.

Programcı -> programmer, yazılımcı -> "softwarer", 404 not found. Öyle bir şey yok. Heves edip gönül eğlendirenler.
Üniversiteye deneyimsiz gitmenin kötü olduğunu duydum. Üniversitede geç kalmış olmaz mıyım? Hocalarla ilişki, dolayısıyla ders geçme sorun olmaz mı?
"Yazılımcı" arkadaşlar sizinle gönül eğlendirmiş. Asıl öğrenilecek yer üniversite. Üniversite kalitesinde ders bulabiliyorsanız (ki İngilizce bile ücretsiz zor bulursunuz) buyurun.
Programlama basit bir Udemy eğitimi değil. Dolusuyla yan dersi var. Olay mühendislik. Diğer türlü 2 yıllık programcılık okuyan elemandan çok farkın olmaz.

Hocalarla ilişkiden kastını anlamadım. Sen önceden öğrenmemişsin deyip dersten bırakma falan gibi bir şeyden mi bahsediyorsun? Veya sen önceden bilmiyordun, burada da öğrenemedin şeklinde bir şeyler.
İkisi de olmaz. Hocanın seninle uğraşacak vakti ve hevesi yok. Dersini anlatır, düzgün hocaysa derdini dinler, anlamadığın yerleri anlamanı sağlamaya çalışır. Kısacası işini yapar.
Buna rağmen dersleri geçemiyorsan senlik değildir. Herkes mühendis olacak diye bir şey yok.

Hocam öncelikle Back End Developer ile Front End Developer'i araştırmanızı öneririm.

İşletim Sistemi'ni Linux'a çevirmeme gerek var mı? Windows ile yapabilir miyim bu işleri.

Linux komutlarını Windows CMD'de çalıştırabilen bir sistem vardı ben yanlış bilmiyorsam. Adı WSL (Windows Subsystem for Linux). İsterseniz Microsoft'un sitesinde İngilizce olarak bir bakarsınız. Lazım olursa indirirsiniz.

Web üzerine mi AI(Yapay Zeka) üzerine mi Veri üzerine mi Masaüstü mü Mobil mi iOS mu Android mi önce bi alan seçmen lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…