Sıfırdan YKS nasıl çalışılır?

lokiby

Picopat
Daha fazla  
9.sınıfta açık liseye geçiş yaptım, şu an 12. sınıf olmam lazımdı yani ve dersler hakkında hiçbir temelim yok. Buna rağmen YKS sınavına çalışıp iyi bir üniversite kazanmak istiyorum. Sıfırdan sağlam bir temel oluşturmak, düzenli bir çalışma programı ile ilerlemek istiyorum.

Hangi derslerden başlamam gerektiğini, nasıl bir yol izlemem gerektiğini ve eksiklerimi nasıl kapatabileceğimi bilmiyorum. Bu yıl sınava girmeyi düşünmüyorum. 5 ayda 0 temel ile çok bir sonuç çıkaracağımı düşünmüyorum, kendimi de 5 ayla sınırlandırıp yüklenmek istemiyorum. Yani hedef 2026 diyebiliriz. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir yol haritası çizelim sana. Öncelikle sayısal mi gireceksin eşit ağırlık mı gireceksin. Bu başta çok önemli değil sen her türlü tytyi çalışacaksin. Aytde de zaten ayt matematik her türlü çalışacaksın. O yüzden alan seçimi konusunda aşırı strese girmene gerek yok. Hiç matematik hatırlamıyorum çok yavaşım dersen. Hızlanmak hatırlamak ve pratikleşmek için. Antrenmanlarla matematik 1. Kitabı alıp 1 haftada bitirebilirsin. Hem kitap başına oturmaya kolay bir kitapla alışmaya başlar hem de unuttuğun temel denklem çözme, problem çözme gibi şeyleri hatırlarsın. Yine Antrenmanlarla geometri 1. Kitabı sana onerebilirim. Ders çalışmasından geometrin kötüdür. Geometri zordur da zaten. Sakın orta zorlukta bir kitap alıp başlama. Önce üçgenleri anlaman, nerden hangi çizgiyi çizeceksin, bu soruda görmen gereken kural ne gibi olaylari hızlandırman lazım. Sonra 345 in paragraf kitabını onerebilirim 0 risk olan her gün 1 2 test çözerek günde 10 20 soru çözerek başlarsın her gün çözdüğün sürece, okuma anlaman da artar matematikte bile hız kazandiriyor paragraf çözmek.

Aslında daha devam edilir ama hangi playlisti izlemelisin. Hangi yayınevlerinin zorluk derecesi nedir. Nasıl başlamalı nasıl devam etmelisin. Hedefin nedir ona göre günde ne kadar saat çalışabilirsin gibi. Sonrasında kaynak önerisi de yapılır

Güzel bir yol haritası çizelim sana. Öncelikle sayısal mi gireceksin eşit ağırlık mı gireceksin. Bu başta çok önemli değil sen her türlü TYT'yi çalışacaksin. AYT'de de zaten AYT matematik her türlü çalışacaksın. O yüzden alan seçimi konusunda aşırı strese girmene gerek yok. Hiç matematik hatırlamıyorum çok yavaşım dersen. Hızlanmak hatırlamak ve pratikleşmek için. Antrenmanlarla Matematik 1. kitabı alıp 1 haftada bitirebilirsin. Hem kitap başına oturmaya kolay bir kitapla alışmaya başlar hem de unuttuğun temel denklem çözme, problem çözme gibi şeyleri hatırlarsın. Yine antrenmanlarla geometri 1. kitabı sana onerebilirim. Ders çalışmasından geometrin kötüdür. Geometri zordur da zaten. Sakın orta zorlukta bir kitap alıp başlama. Önce üçgenleri anlaman, nereden hangi çizgiyi çizeceksin, bu soruda görmen gereken kural ne gibi olaylari hızlandırman lazım. Sonra 345'in paragraf kitabını onerebilirim 0 risk olan her gün 1 2 test çözerek günde 10 20 soru çözerek başlarsın her gün çözdüğün sürece, okuma anlaman da artar matematikte bile hız kazandiriyor paragraf çözmek.

Aslında daha devam edilir ama hangi playlisti izlemelisin. Hangi yayınevlerinin zorluk derecesi nedir? Nasıl başlamalı nasıl devam etmelisin. Hedefin nedir ona göre günde ne kadar saat çalışabilirsin gibi. Sonrasında kaynak önerisi de yapılır.

Öncelikle detaylı bir yol haritasi cizdigin icin teşekkür ederim. Sayısal girmeyi planlıyorum yazılım veya bilgisayar müh. Mühendislik ana hedef yani Antrenmanlarla Matematik ile temelimi saglamlastırabilirim geometri baslangic seviye olarak kitap önerilerin neler hangi YouTube playlistlerini önerirsin yayın zorluk derecelerine göre bir liste yapabilir misin günde kac saat ders calismaliyim ve bu 5 ayi es gecip 2026 ya odaklanmak mantıklı mı?

Öncelikle bu seneyi es geçme konusuna gelelim. Es geçme diye bir şey yok ancak bu sene için tek yapabileceğin TYT de 70 bandına çıkmak olacak. Bu sene çalıştığın her konu seneye için sana bir şeyler katacak. Söylediğim gibi hedefinin 9-10 'u önümüzdeki 5 ayda en azından 1 kez bitirmek olması gerek. Öncelik dil bilgisinin, hızlıca 2 haftada dil bilgisini yanında ortalama bir kitapla birlikte en azından çıkan soruların çoğunu yapacak kadar öğrenmen gerek. Bundan sonra kolay seviye bir paragraf kitabı alarak her gün sabah 20 soru çözmeni öneririm(bu rutini bundan sonra yazmayacağım ancak yapman gerek). Asıl kısıma şimdi geldik Antrenmanlarla Matematik sonrasında Mikroorijinal onun sonrasındaysa Acilin ilacını çözmen senin için iyi olur önümüzdeki 2-2.5 ayını başka dersleri düşünmeden bu kitaplara kapatmanı istiyorum ancak en fazla o kadar sürecek bunun için gerekirse günde 8-10 saat çalışacaksın. 2.5 ayın sonunda Orijinal TYT Matematik kitabını alıp 1.5 ay boyunca her soruyla tek tek uğraşarak her soruyu öğrenerek çalışacaksın. Bu kitaplar sonrasında haftada 2 branş denemesi çözerek bunun yanında kalan 1 ayında TYT Fiziğe çalışacaksın. Bu süreçte TYT Matematikte muhtemelen 25 net bandına geleceksin. Düşük mü? Evet. Neden? Geometri yokta o yüzden. TYT Fizik bittiğinde aynı şekilde 1 ay Kimya, 1 ay Biyoloji derken 9 ay gibi bir zamanın kalacak. Bu süreçten sonra her hafta düzenli TYT Genel denemesi çözeceksin ve sıfırdan geometri kamplarından birisini seçip her gün 2-2.5 saat o kampı izleyeceksin. Arkasından aynı gün önce Mikroorijinal sonrasında Acilin İlacı Geometri kitabından testleri çözeceksin. 1.5 ay gibi bir süren buna gidecek ancak sonunda geometride belirli bir seviye üzerine gelmiş olacaksın. Şimdi buradan sonra bir yandan unutmamak adına haftada 1 TYT Matematik branş çözerken haftada 1 TYT Genel denemesi çözeceksin ve çözebildiğin her gün TYT Fen denemesi çözeceksin. Artık AYT başlama vakti geldi de geçiyor, AYT Matematik için artık TYT temelimiz olduğundan konumuzu izleyip sırasıyla Acilin İlacı ve Bilgi Sarmaldan çözeceğiz. Yaklaşık 3.5 ay süren bu 2 kitap ve konuları bitirmeye gidecek. Bu konular bittiğinde AYT Fen'e başlayacaksın, TYT temelimiz olduğu için artık konuları daha rahat anlayabileceksin ve fiziği 1.5 ay ve diğerlerini 1'er ay çalışarak 2 şer kitaptan bitireceksin. Bu maraton sonunda muhtemelen 95-100 TYT ve 60-70 AYT gibi bir nete ulaşabileceğini(tabii çalışma azmine hırsına bağlı 10 net aşağı-yukarı oynayabilir) Zamanın kalırsa AYT Matematikten Orijinal AYT Matematik kitabını bitirebilirsin. Uzun ama değerli bir süreç seni bekliyor kolay gelsin!

Öncelikle önerdiğin plan ve kaynaklar için gerçekten teşekkür ederim, çok iyi bir yol haritası çizmişsin. Ama benim şu an yaşadığım en büyük sıkıntı nereden başlayacağımı bilmemek.ve bu bahane beni hiç baslamamaya itiyor.

Dört yıldır eğitim almadığım için hangi dersi, hangi konudan açıp çalışmaya başlamam gerektiğini bilmiyorum. Matematik mi Türkçe mi mesela matematikse nereden başlamalıyım? Ve neye bagli kalarak ilerlemeliyim sadece konu başlıklarını bilmek değil, hangi konuların temel olduğunu ve buna göre nasıl bir yol haritası çizmem gerektiğini de anlamak istiyorum

Büyük ihtimalle YouTube'dan çalışacağım ama hangi kanallardan, hangi sırayla izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Önerdiğin kitaplar ve çalışma temposu çok mantıklı ama ben daha temeli bile nasıl atacağımı bilmiyorum ve bunu öğrenmem lazım. Mesela ilk 1 ay hangi dersleri çalışmalıyım, hangi konularla başlamalıyım? Hangi konular daha temel ve sonraki konular için olmazsa olmaz? Nasıl bir sıralamayla ilerlemeliyim? eğer en temel seviyeden nasıl başlayacağımı ve nasıl ilerleyeceğimi netleştirebilirsem, önerdiğin plana çok daha sağlam bir şekilde geçebilirim. Sence nasıl bir yol izlemeliyim bu durumdayken?

Öncelikle bu seneyi es geçme konusuna gelelim. Es geçme diye bir şey yok ancak bu sene için tek yapabileceğin TYT de 70 bandına çıkmak olacak. Bu sene çalıştığın her konu seneye için sana bir şeyler katacak. Söylediğim gibi hedefinin 9-10'u önümüzdeki 5 ayda en azından 1 kez bitirmek olması gerek. Öncelik dil bilgisinin, hızlıca 2 haftada dil bilgisini yanında ortalama bir kitapla birlikte en azından çıkan soruların çoğunu yapacak kadar öğrenmen gerek. Bundan sonra kolay seviye bir paragraf kitabı alarak her gün sabah 20 soru çözmeni öneririm(bu rutini bundan sonra yazmayacağım ancak yapman gerek). Asıl kısma şimdi geldik Antrenmanlarla Matematik sonrasında mikroorijinal onun sonrasındaysa acilin ilacını çözmen senin için iyi olur önümüzdeki 2-2.5 ayını başka dersleri düşünmeden bu kitaplara kapatmanı istiyorum ancak en fazla o kadar sürecek bunun için gerekirse günde 8-10 saat çalışacaksın. 2.5 ayın sonunda orijinal TYT matematik kitabını alıp 1.5 ay boyunca her soruyla tek tek uğraşarak her soruyu öğrenerek çalışacaksın. Bu kitaplar sonrasında haftada 2 branş denemesi çözerek bunun yanında kalan 1 ayında TYT fiziğe çalışacaksın. Bu süreçte TYT matematikte muhtemelen 25 net bandına geleceksin. Düşük mü? Evet. Neden? Geometri yokta o yüzden. TYT fizik bittiğinde aynı şekilde 1 ay kimya, 1 ay biyoloji derken 9 ay gibi bir zamanın kalacak. Bu süreçten sonra her hafta düzenli TYT genel denemesi çözeceksin ve sıfırdan geometri kamplarından birisini seçip her gün 2-2.5 saat o kampı izleyeceksin. Arkasından aynı gün önce mikroorijinal sonrasında acilin ilacı geometri kitabından testleri çözeceksin. 1.5 ay gibi bir süren buna gidecek ancak sonunda geometride belirli bir seviye üzerine gelmiş olacaksın. Şimdi buradan sonra bir yandan unutmamak adına haftada 1 TYT matematik branş çözerken haftada 1 TYT genel denemesi çözeceksin ve çözebildiğin her gün TYT fen denemesi çözeceksin. Artık AYT başlama vakti geldi de geçiyor, AYT matematik için artık TYT temelimiz olduğundan konumuzu izleyip sırasıyla acilin ilacı ve Bilgi Sarmal'dan çözeceğiz. Yaklaşık 3.5 ay süren bu 2 kitap ve konuları bitirmeye gidecek. Bu konular bittiğinde AYT Fen'e başlayacaksın, TYT temelimiz olduğu için artık konuları daha rahat anlayabileceksin ve fiziği 1.5 ay ve diğerlerini 1'er ay çalışarak 2'şer kitaptan bitireceksin. Bu maraton sonunda muhtemelen 95-100 TYT ve 60-70 AYT gibi bir nete ulaşabileceğini(tabii çalışma azmine hırsına bağlı 10 net aşağı-yukarı oynayabilir) zamanın kalırsa AYT matematikten orijinal AYT matematik kitabını bitirebilirsin. Uzun ama değerli bir süreç seni bekliyor kolay gelsin!

Öncelikle önerdiğin plan ve kaynaklar için gerçekten teşekkür ederim, çok iyi bir yol haritası çizmişsin. Ama benim şu an yaşadığım en büyük sıkıntı nereden başlayacağımı bilmemek.ve bu bahane beni hiç başlamamaya itiyor.

Dört yıldır eğitim almadığım için hangi dersi, hangi konudan açıp çalışmaya başlamam gerektiğini bilmiyorum. Matematik mi Türkçe mi mesela matematikse nereden başlamalıyım? Ve neye bagli kalarak ilerlemeliyim sadece konu başlıklarını bilmek değil, hangi konuların temel olduğunu ve buna göre nasıl bir yol haritası çizmem gerektiğini de anlamak istiyorum

Büyük ihtimalle YouTube'dan çalışacağım ama hangi kanallardan, hangi sırayla izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Önerdiğin kitaplar ve çalışma temposu çok mantıklı ama ben daha temeli bile nasıl atacağımı bilmiyorum ve bunu öğrenmem lazım. Mesela ilk 1 ay hangi dersleri çalışmalıyım, hangi konularla başlamalıyım? Hangi konular daha temel ve sonraki konular için olmazsa olmaz? Nasıl bir sıralamayla ilerlemeliyim? eğer en temel seviyeden nasıl başlayacağımı ve nasıl ilerleyeceğimi netleştirebilirsem, önerdiğin plana çok daha sağlam bir şekilde geçebilirim. Sence nasıl bir yol izlemeliyim bu durumdayken?

Öncelikle önerdiğin plan ve kaynaklar için gerçekten teşekkür ederim, çok iyi bir yol haritası çizmişsin. Ama benim şu an yaşadığım en büyük sıkıntı nereden başlayacağımı bilmemek.ve bu bahane beni hiç baslamamaya itiyor.

Öncelikle önerdiğin plan ve kaynaklar için gerçekten teşekkür ederim, çok iyi bir yol haritası çizmişsin. Ama benim şu an yaşadığım en büyük sıkıntı nereden başlayacağımı bilmemek.ve bu bahane beni hiç başlamamaya itiyor.

Dostum internetten çeşitli hocalardan dinleyebilirsin. Sanırım Rehber Matematik veya Bıyıklı Matematik gibi bir hoca sıfırdan öğrenenlere hitap edecektir. Onların playlistlerinden hareketle hangi konudan başlayacağını öğrenebilirsin.

Öncelikle bu seneyi es geçme konusuna gelelim. Es geçme diye bir şey yok ancak bu sene için tek yapabileceğin TYT de 70 bandına çıkmak olacak. Bu sene çalıştığın her konu seneye için sana bir şeyler katacak. Söylediğim gibi hedefinin 9-10 'u önümüzdeki 5 ayda en azından 1 kez bitirmek olması gerek. Öncelik dil bilgisinin, hızlıca 2 haftada dil bilgisini yanında ortalama bir kitapla birlikte en azından çıkan soruların çoğunu yapacak kadar öğrenmen gerek. Bundan sonra kolay seviye bir paragraf kitabı alarak her gün sabah 20 soru çözmeni öneririm(bu rutini bundan sonra yazmayacağım ancak yapman gerek). Asıl kısıma şimdi geldik Antrenmanlarla Matematik sonrasında Mikroorijinal onun sonrasındaysa Acilin ilacını çözmen senin için iyi olur önümüzdeki 2-2.5 ayını başka dersleri düşünmeden bu kitaplara kapatmanı istiyorum ancak en fazla o kadar sürecek bunun için gerekirse günde 8-10 saat çalışacaksın. 2.5 ayın sonunda Orijinal TYT Matematik kitabını alıp 1.5 ay boyunca her soruyla tek tek uğraşarak her soruyu öğrenerek çalışacaksın. Bu kitaplar sonrasında haftada 2 branş denemesi çözerek bunun yanında kalan 1 ayında TYT Fiziğe çalışacaksın. Bu süreçte TYT Matematikte muhtemelen 25 net bandına geleceksin. Düşük mü? Evet. Neden? Geometri yokta o yüzden. TYT Fizik bittiğinde aynı şekilde 1 ay Kimya, 1 ay Biyoloji derken 9 ay gibi bir zamanın kalacak. Bu süreçten sonra her hafta düzenli TYT Genel denemesi çözeceksin ve sıfırdan geometri kamplarından birisini seçip her gün 2-2.5 saat o kampı izleyeceksin. Arkasından aynı gün önce Mikroorijinal sonrasında Acilin İlacı Geometri kitabından testleri çözeceksin. 1.5 ay gibi bir süren buna gidecek ancak sonunda geometride belirli bir seviye üzerine gelmiş olacaksın. Şimdi buradan sonra bir yandan unutmamak adına haftada 1 TYT Matematik branş çözerken haftada 1 TYT Genel denemesi çözeceksin ve çözebildiğin her gün TYT Fen denemesi çözeceksin. Artık AYT başlama vakti geldi de geçiyor, AYT Matematik için artık TYT temelimiz olduğundan konumuzu izleyip sırasıyla Acilin İlacı ve Bilgi Sarmaldan çözeceğiz. Yaklaşık 3.5 ay süren bu 2 kitap ve konuları bitirmeye gidecek. Bu konular bittiğinde AYT Fen'e başlayacaksın, TYT temelimiz olduğu için artık konuları daha rahat anlayabileceksin ve fiziği 1.5 ay ve diğerlerini 1'er ay çalışarak 2 şer kitaptan bitireceksin. Bu maraton sonunda muhtemelen 95-100 TYT ve 60-70 AYT gibi bir nete ulaşabileceğini(tabii çalışma azmine hırsına bağlı 10 net aşağı-yukarı oynayabilir) Zamanın kalırsa AYT Matematikten Orijinal AYT Matematik kitabını bitirebilirsin. Uzun ama değerli bir süreç seni bekliyor kolay gelsin!
Sıfır olan birinin ve bu saatten sonra başlayacak olan birinin TYT 95-100, AYT 60-70 yapabileceğine samimi olarak inanıyor musunuz?

Öncelikle hedef belirlemen gerekiyor. Benim hedefim zaten YKS'ye girmemekti ona göre değerlendirme yapalım sana.

Sıfır olan birinin ve bu saatten sonra başlayacak olan birinin TYT 95-100, AYT 60-70 yapabileceğine samimi olarak inanıyor musunuz?
Bu sene için imkansız fakat seneye için neden olmasın? 15-16 ay uzun bir süre uzun bir maraton. Bu süreçte bırakmadan çalışabilirse ve iyi bir emek sarfederse fazlasını bile yapabilir. İnsanlar puansız liselerde aldıkları yarım yamalak temellerle 10 ay boyunca günde 7-10 saat çalışarak bu netleri yapabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı