Sıfırlama sonrasında ciddi FPS düşüsü

Cagatay Efe

Centipat
Katılım
24 Ocak 2020
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar bundan 3 ay öncesinde Windows Insider programındaydım. Başta güzel performans verirken zamanla ciddi performans düşmesi yaşadım. Bende programdan ayrılıp Microsoft'un sitesinden Windows 10 indirdim ve bilgisayar önceden orijinal Windows kurulu olduğundan kendi kendine anahtarı etkinleştirdi. Önceden bilgisayarım için stabil olan ekran kartı sürücüsünü kurdum. Ama istediğim performansı alamadım sonradan düşündüm diğer ekran kartı sürücülerini deneyeyim, günde en az 5-6 tane sürücü kurdum(hepsini DDU programını kullanarak) ama ciddi FPS düşmesi var. Bazı sürücüler devamlı kasma yapıyor, bazı sürücüler başta yüksek FPS verirken(40FPS) 2-3 dakika sonra CS:GO'da 10 FPS düşüyor. Bazıları stabil 20FPS veriyor. Ama Insider'ın ilk ve Insider'a geçmeden önce CS:GO'da 90-100 FPS en düşük 60 FPS görürdüm. Siz söylemeden önce söyleyeyim şu işlemleri yaptım.
-Güç seçeneklerinden "yüksek performans" seçtim.
-Dvr'ı kayıt defteri ve ayarlardan kapattım.
-Ekran kartı uygulamasından performans seçtim.
-Oyunu harici ekran kartı ile çalıştırdım.
Lütfen bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim çok anlamam ama belki OpenGL, DirectX vs. kuramamışımdır, kurmamışımdır. Ama o kadar ekran kartı sürücüleri denedim. Bu arada bilgisayarım dizüstü ve ekran kartını AMD'nin sitesinden mi yoksa bilgisayar markasının kendi sitesinden mi kurmak faydalı(oradaki sürücü çok eski ama laptop olduğu için ekran kartımın OEM olma ihtimali yüksek ) onu da tam bilmiyorum.
 
Bilgisayarın genel anlamda yavaşlaması yazılımsal sorunlar dışında donanımsal sorundan da kaynaklanabilir. Bilgisayarların 1 yıl veya 2 yıl arayla termal macun , fan temizliği , kasa temizliği yapılması gerekir.
 
Sorun bende değil mi şimdi? Bilgisayarı alalı daha yeni 1 senesini doldurmuştu.

Kontrol ettim güncellemeleri denetle dedim hiçbir şey kurmuyor.

7 günlüğüne duraklat sonra oyuna gir belki çözülür ben öyle yaptım ve kısmen çözüldü.

Bilgisayarın genel anlamda yavaşlaması yazılımsal sorunlar dışında donanımsal sorundan da kaynaklanabilir. Bilgisayarların 1 yıl veya 2 yıl arayla termal macun, fan temizliği, kasa temizliği yapılması gerekir.

Termal macunun kurudunu düşünmüyorum ama temizleme yapmasını öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı