Şifre Kırmayı Hızlandırma: FPGA Desteği

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.058
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
ElcomSoft 2008 yılında son tüketicilere sunulan ekran kartlarını kullanarak şifre kırmayı hızlandırmıştı. Günümüzün ekran kartlarının devasa paralel işlem gücünden yararlanan ElcomSoft, bu süreci her gün daha da hızlandırıyor. Fark 10 ila 200 kat daha hızlı şifre çözme oluyor. Bu sistem özelliklerine göre değişse de ElcomSoft bu teknik sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi başarmıştı.

Peki bugün ne yenilikler var? Field Programmable Gate Arrays yani FPGA'lar! Pico Computing tarafından kullanılan bu güçlü donanımlar sayesinde Elcomsoft Phone Password Breaker ve Elcomsoft Wireless Security Auditor daha da hızlı bir şekilde hem cep telefonlarının (Apple, BlackBerry), hem de kablosuz ağların şifrelerini çözebiliyor.

Tercih edilen donanım çözümleri arasında Pico FPGA'lar, OpenCL uyumlu AMD ekran kartları, Tableau TACC, NVIDIA CUDA uyumlu donanımlar yer alıyor. Tesla ve Fermi de işlemleri hızlandırıyor.

Günümüzde hiç bir ciddi adli tıp ya da güvenlik uzmanı işlemciye dayanarak iş yapmıyor. Ekran kartlarının gücünü kullanan iş istasyonları ofis belgelerinden tutun da veritabanı dosyalarına kadar şifre kırma işlerinde hayatı kolaylaştırıyor. Şifre kırma işi yasal olarak kayıp şifrelerin kurtarılması amacıyla yapılıyor. Ekran kartı hızlandırması ucuza terafloplarca güç kazandırıyor ve işlemleri başından bu yana söylediğimiz gibi inanılmaz derecede hızlandırıyor. 4 AMD ya da Nvidia ekran kartını birlikte çalıştıran sistem, tek bir kasada 500 ila 1000 çift çekirdekli işlemcinin işini yapıyor. Daha az yer tutuyor, daha ucuza maloluyor ve daha az enerji tüketiyor.

Bununla birlikte Nvidia Tesla da dahil olmak üzere Enterprise sınıfı GPU'lar bile şifre çözmek için optimize donanımlar değiller. İşlemcilerden ucuza büyük güç sundukları için tercih edilseler de AMD Radeon HD 7970'in 300 W güç tüketmesi büyük çaplı platformlarda enerji maliyetini ve soğutma sorunlarını bir arada getiriyor.

FPGA'lar ise GPU'lara göre iki kat daha iyi sonuç veriyor, tek bir kasada 2000 çift çekirdekli işlemciye denk şifre kırma gücü elde edilebiliyor. Pico E-101 2.5 W tüketiyor. Pico'nun ürünleri alırken daha pahalıya malolmalarına karşın güç tüketiminde ve şifre çözme performansında GPU'lardan daha iyi sonuç veriyor. İşte bu yüzden hükümet, istihbarat, askeri ve sivil kuruluşlar FPGA-tabanlı sistemlere geçiyor.

zkC3A.jpg
5q1SR.jpg


Kaynak: Accelerating Password Recovery: the Addition of FPGA
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı