Rehber Şifreleme nedir, şifreleme nasıl yapılır, şifreler nasıl yönetilir, tuzlama nedir?

Bir web-site (forum vs.) mesaj yazdığımızda yada bir konuyu takipe aldığımızda back-end'de neler oluyor? Bu olabilir hocam.

Hocam siz bu yazılım işini tek başınıza mı öğrendiniz, okulda falan bölüm olarak mı başladınız? Merak ettim

Öncelikle çok teşekkür ederim. Mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalışın. Tek diyebileceğim şey bu
Her insan bir değil. Bazı insan hemen anlayabilir bazı insan geç anlayabilir. O yüzden en basit ve en iyi şekilde anlatmaya çalışın rehberinizi. Benim rehberlerimin hepsi detaylı olarak hazırlanıyor. Çünkü her okuyan kişi rahat bir şekilde bilgi edinebilsin diye.

Hocam siz bu yazılım işini tek başınıza mı öğrendiniz, okulda falan bölüm olarak mı başladınız? Merak ettim

8 yıldır yazılım geliştiriyorum.

Bilgisayar kullanmak en sevdiğim şeydi. Bunu mesleğe dökmeye karar verdim işte

8 yıldır yazıyorum. Tonlarca proje, tonlarca yazılım, tonlarca makale.. Say say bitmez.

Peki merakınız nerden başladı yani tam olarak ilk başladığınızda hedefiniz neydi ?

Peki merakınız nerden başladı yani tam olarak ilk başladığınızda hedefiniz neydi ?

Hedefim yoktu aslında. Hayalim olan tek bir şey vardı. O da sistem analiz yazılımı yapmaktı.

Yaptım da
Sonra hayatıma devam edebilmek için yazılım alanını seçtim ve o şekilde ilerledim.

Güzel rehber, ancak bazı ruh hastaları şifrelerin hash bilgilerini sızdırıyorlar. Bu durumla ne yapacağız

Hocam Bob’a ulaşan mesajlar public key ile decrypt edilemez mi? Sonuçta ona göre şifrelenmedi mi?

Hocam Bob'a ulaşan mesajlar public key ile decrypt edilemez mi? Sonuçta ona göre şifrelenmedi mi?

Hayır, öyle çalışmıyor o sistem. Şifrelemeyi şifreleme anahtarı ile değil, şifreleme anahtarının oluşturduğu çözme anahtarı ile çözülebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…