Rehber Şifreleme nedir, şifreleme nasıl yapılır, şifreler nasıl yönetilir, tuzlama nedir?

Hayır, öyle çalışmıyor o sistem. Şifrelemeyi şifreleme anahtarı ile değil, şifreleme anahtarının oluşturduğu çözme anahtarı ile çözülebilir.
O zaman Bob’un Public Key’inin içerisinde Private Key’ine ait datalar olduğunu söyleyebilir miyiz? Kusura bakmayın öğrenmek için soruyorum.

O zaman Bob'un public key'inin içerisinde private key'ine ait datalar olduğunu söyleyebilir miyiz? Kusura bakmayın öğrenmek için soruyorum.

Yok, yanlış anladınız. Private Mey'i Public Key oluşturmuyor. Şifreleme algoritması her 2 anahtarı oluşturuyor. Şifreleme algoritması tekrar çözmek için ilgili anahtarı Private Key'e veriyor. Public Key ise mesajın şifrelenmiş hali. Yani erişmeyi sağlıyor. Ancak çözmüyor. Çözmek icin Private Key lazım. Her bağlantının Public ve Private Key'leri farklıdır. Bu yüzden bir içeriğin verisini sadece o içerik için oluşturulan Private Key ile çözebilirsiniz. Aynı anahtarı başka bir mesaj çözmek için kullanırsanız çözmez. Çünkü Private Key içinde benzersiz kimlikler var. Kişi ID değeri, diğer temel bilgilerle dahil ediliyor Private Key içine.

Umarım aklınıza takılan bir şey yoktur.

Anladım hocam çok kral adamsınız sağolun var olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…