Şifreler not defterinde tutulur mu?

burk19

Hectopat
Arkadaşlar merhaba birkaç yazı gördüm de şifreleri telefonun not uygulamasında saklamak neden iyi değil merak ettim.

Sadece 7 satır kod ile not defteri içerisinde ne kadar şifre varsa hepsini alabilirim

Bu yüzden.

Şifreler çift yönlü şifreleme kullanan programlar üzerinde tutulması lazım. Kaspersky Password Manager gibi.
Ooo hacker geldi.

Arkadaşlar merhaba birkaç yazı gördüm de şifreleri telefonun not uygulamasında saklamak neden iyi değil merak ettim.
Ben de not defterinde tutuyorum ama şifrenin tamamını yazmıyorum bir kısmı sürekli aynı ve aklımda. Ayrıca şifrenin neye ait olduğunu da kendi anlayacağım şekilde kodluyorum. Hatırlatma olarak faydalı olabilir ama tamamen açık şekilde kayıt riskli geliyor.

Hocam yazılım ile buluna biliyor hatta o kadar iyi bulunuyor ki sizin yıllar önce yazılan şeyleri bile bula biliyorlar.

Bunun yerine bir kağıda yazıp buz dolabına ya da başka bir metal yüzeye magnet sayesinde yapıştırın, En azından sadece fiziksel olarak buluna bilir.

Tavsiye edilen eli yüzü düzgün bir şifre yöneticisi ile salt kullanmak.

Bu konu ile ilgili rehber yazmıştım hocam 1-2 hafta önce.

Hocam hacker dediniz o soruyu soralım mı ? İnstegram için.

Hocam kriptoloji bu siz temel olarak bahsetmiştiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…