Şifreli Windows 10 çökerse dosyalar nasıl kurtarılır?

Şifre olup olmaması farketmez eğer verileriniz diskte hala yer alıyorsa ulaşırsınız. Ya diski silmeden yeterli yer varsa format atarsınız, yada usb den çalışan sistemler aracılığı ile diske ulaşıp verilerinizi alırsınız.

Şifre olup olmaması farketmez eğer verileriniz diskte hala yer alıyorsa ulaşırsınız. Ya diski silmeden yeterli yer varsa format atarsınız, yada usb den çalışan sistemler aracılığı ile diske ulaşıp verilerinizi alırsınız.
Şimdi oturumu kapatıp farklı bir kullanıcı ile giriş yapıp diğer kullanıcının dosyalarına erişmeye çalışınca şifre istiyor. O yüzden sordum.

Öncelikle herkese merhabalar,

Bu forumda ilk mesajım olacak kusura bakmayın.

Börtü Böcek arkadaşımızın bahsettiği sorunu bu hafta aynı şekilde yaşadım. Windows 10 kurulu bilgisayarımda Microsoft hesabı ile oturum açılmış bir yönetici hesabı varken Windows açılmadı. Güvenli mod, otomatik onarım gibi seçeneklerin hiç biri çalışır durumda olmadığından dolayı bilgisayarımdaki iş dosyalarımı kurtarmak için çözüm arıyorum. Gerekli olan dosyalarımın hepsi masaüstündeki klasörlerde.

Yukarıda arkadaşlarımızın tavsiye ettiği seçenekleri internette farklı forumlarda tavsiye edenler olmuş ve bende denedim.

• Live Windows 7 dosyası ile boot edildiğinde ilgili çökmüş windows'un klasörlerine ulaşabiliyorum fakat Masaüstü'ne ulaşamıyorum.
  • Linux Live ile boot ettiğimde de aynı şekilde Masaüstü ve Belgeler klasörleri hariç diğer tüm dosyalara ulaşabiliyorum.
Bu bilgiler ışığında ilgili dosyaların kurtarılması mümkün müdür ? Sorun Windows 10 'un Masaüstü gibi özel kullanıcı dosyalarını şifrelenmesinden kaynaklanıyor olabilir mi ? Evet ise bu şifrelemenin kaldırılması için bir seçenek mevcut mu ? Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı