Şifresi unutulan RAR arşivine nasıl ulaşılır?

Evet bulabiliyor. 16 basamaklı, rakam içeren, büyük-küçük harfli ve özel karakterli şifreyi i3-3220 ile 1 gecede bulmuştu.
i3-3220 ile 16 basamaklı, rakam içeren, büyük-küçük ve özel harfli şifreyi bir gecede zor bulursunuz. Yanlış bilgilendirmeyin. Bir gecede tüm alfabetik ve özel karakterler dahil olmak üzere maksimum -bakın GTX 1080Ti kullandığınızı varsayıyorum, işlemciler daha yavaştır- 3 basamak bulabilirsiniz. 16 basamağa hayatta çıkamazsınız.

Ortada yanlış bir bilgilendirme yok.
Şifre : "Hdj@34÷2"%Agd38d#'3" gibi değildi zaten. Baş harfi büyüktü, sonlarda 3 basamaklı bir sayı ve ! vardı. i3-3220'nin bile gücü yetebiliyormuş...

Galiba şifre kırma mantığını anlamadan arkadaşı bilgilendirmeye çalışıyorsunuz. Öncelikle brute-force denilen yöntem, belirlediğiniz karakterleri belirlediğiniz harf sayısı kadar karıştırıp karıştırıp dener. Mesela küçük bir örnek yapalım;
A ve B karakterleri olsun, bunlar 3 harfli bir şifre oluştursun. Denemeleri yazalım;
"A"
"B"
"AB"
"BA"
"AAA"
"AAB"
"ABA"
"ABB"
"BBB"
"BBA"
"BAA"
"BAB"
Bakın, 2 harften bile ne kadar çok olasılık ortaya çıktı. Hele dediğiniz gibi 16 harfli, özel harfli bilmem ne, yıllar bile sürer. Ama eğer şifrede bulunan harfleri yazdıysanız, bu şifre kırma değil, sıralama oluyor. Yani sadece şifrede bulunan karakterleri yazdıysanız, bundan bahsetmiyoruz.

Herhangi bir sıralama olayı yok, sadece checkbox'lar ile içerdiği şeyleri (Büyük harf içerip içermeme, sayı içerip içermeme vs.) seçtim ve başlattım...

Tamam, o zaman kullandığınız yazılımın normalde bütün olasılıkları denemesi lazım, i3 3220 ile 1 gecede olacak iş değil. Özel karakterleri, alfabeyi, sayıları yazıyorum;
Küçük harfler (Türkçe karakterler yok) : "a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, r, s, t, u, v, w, x, y, z"
Büyük harler (Türkçe karakterler yok) : "A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z"
Sayılar (0'dan 9'a) : "0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9"
Noktalama işaretleri : "(), /\, {}, *, ?, ., ,, -, _, [], :, ;, "
Özel karakterler : "é, #, ^, $, %, &, +

Şimdi bunların hepsini kullanarak -unttuğum olabilir- 16 karakterli tüm şifreleri yazın bakalım.

Dostum, neden ısrarla gerçekleşmiş bir olayı kabullenemiyorsun?

Kabullenememek değil. Mümkün değil çünkü. İşlemciniz i7-9700K falan olsa neyse, olmuştur derim. Ama bahsettiğiniz işlemci i3-3220, kullandığınız şifre, kırılması mümkün olmayacak özellikleri barındıran bir şifre.

Hocam o yöntemi tam olarak anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…