Sigara içmek gerçekten vücuda zarar verir mi?

Bu şeye benziyor:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    39 KB · Görüntüleme: 111
Sigaranın mantığı bu zaten. İçindeki kimyasallar beyninin olaylara verdiği üzüntü, duygusal acı alt sınırını düşürüyor. Bu da her sigara içtiğinde karşılaştığın olaylara daha farklı tepki verip çareyi sigarada bulmanı sağlıyor. Sigara duygusal acıyı maskelemez, daha fazla duygusal acı çekmeni sağlar.

Zararı geçtim ona paramı verilir bir kenara koysan zamanı geldikçe parayı kullanırsın başka şeylere.
Para varsa içersin tabii.

Babam, dayılarım amcam falan hepsinden bu sigara ile ilgili ortak duyduğum şey "Şu zıkkıma ne halt ettim de başladım." oluyor. Şu an kendini tatmin etsen bile geçici. İleride çok pişman olursun. Babam bırakmayı denedi dişleri falan çekiliyor resmen hastalanıyor başlama kesinlikle sık dişini.

Bu nasıl bir soru sigaranın içinde vücuda zararlı olan her şey var neredeyse cıva bile var. Şimdi başlarsanız gelecekte bu olaylar bittiğinde nereden beladan başladım buna deyip pişman olursunuz.

Sigara cidden zararlı mı nasıl bir soru ya? Ki derdi olan alkol içer (tabi ki önermiyorum) ama sigara? Garip bir konu, garip bir soru.

Sigara, sadece kanser değil KOAH, ateroskleroz vs çeşitli hastalıklara bizzat "sebep olduğu" %100 kanıtlanmış bir şey.

Bakın, riski arttırdığı, kolaylaştırdığı vs değil. Direkt "sebep".

Sigara içen herkes, eğer ki ömrü yeterse %100 bu hastalıklardan en az birisiyle karşılaşır. Kimi 5 yılda, kimi 50, kimi 80 yılda. Ama kaçış yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı