Sigara nasıl bırakılır?

Buraya uzun uzun yazmıştım bi ara kendim de okurum diye, işine yarar belki.
 
Amacım da son cümlen abim. Gencim futbol oynamayı, koşmayı çok seviyorum ama koşamıyorum. Tavsiyen için teşekkür ederim.

Buraya uzun uzun yazmıştım bir ara kendim de okurum diye, işine yarar belki.

Bakıyorum hocam teşekkür ederim.
 
İradenizi kullanarak yenmeyi çalışmayın, elbet zayıf bir anınıza denk gelecek irade sınırsız değil sonuçta, içmeye devam edin, ama zevkten çok eziyet haline getirin bunu. En sevmediğiniz markadan alın, filtresiz için, ne kadar hoşnutsuz bir tat bırakırsa o kadar iyi olur sizin için. Her içmek istediğiniz de de sevmediğiniz bir şey tüketebilirsiniz, ya da her içmek istediğinizde kendinize vurabilir ya da iğne batırabilirsiniz. Amaç o istek her geldiğinde acı yaşamanız ki istemeyesiniz, ben kolumda lastik tutuyordum her istek geldiğinde çekip bırakıyordum ki canım acısın.
 
Cold turkey (direkt bırakmak) en etkilisi. 5 yıl kullandım, vape mape veya başka şeyler bende şahsen etkili olmadı. İlk 1 ay oldukça zor sonrasıysa hiç içmemişim gibiydi. Hastalandığımda yaklaşık 2 hafta sigara içecek halde değildim o fırsatı kullanarak bıraktım. Bırakmadan önce bir süredir zaten sigaradan nefret ediyordum sizin şimdi yaşadığınız gibi. Kokusu kötü, sağlığa zararlı, cebe zararlı, neredeyse tamamı vergi. Kafada kötülemek ve katiyen almamak çok önemli, elinizin altında sigara olmasın. Arkadaşlarınıza bıraktığınız söyleyin, size sigara vermesinler. Gerekirse bir süre sigaralı ortamlardan kaçın. Kendinize içmeyeceğinize dair verdiğiniz sözü koşulsuz tutun. Zihniniz en önemli silahınız.
 
Evet herkese bıraktım vs gibi konuşursanız daha etkili olur, sigarayı bırakmayın, sigara içmeyen birisine dönüşün. Yoksa illa ki geri döneceksiniz çünkü siz sigara içen birisiniz. Bunun en güzel örneği kilo verme programlarında şişman insanların kilo verdikten 1 yıl sonra tekrar şişman olmaları, onlar sadece diyete sadık kalıp kilo verdiler, ama özünde her zaman şişman bir kişilikleri vardı.
 
Gittikçe azaltın. Günde bir paket yerine günde yarım paket için daha sonra çeyrek sonra da hiç.
Dönem dönem azalttığım da olmuştu, tamamen bırakmayı daha kolay hale getirebilir ama en sonunda o "bırakma" adımını da emin bir şekilde atmanız gerekiyor unutmayın.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı