Sigara nasıl bırakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

895739

Femtopat
Merhaba arkadaşlar 16 yaşındayım. Seneye 12 olacağım sigaradan nefret eden biriydim fakat çok depresif bir anda paket alıp sigaraya başladım. 2 aydır içiyorum fakat ne zaman bırakmak istesem daha 1 hafta olmadan kötü bir olay oluyor ve geri başlıyorum. Ailemde kimse sigara içmiyor sülalemde sadece babamın kuzenleri içiyor. Babam otobüste sigara içiliyor diye biletini yaktırmış biri. Ayrıca sınav senesi olduğu için evden çıkmamı yasakladılar ve telefonumu aldılar. Eczaneden nikotin band vs. alacak param yok. Nasıl bırakabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir kere depresiflikten sigaraya başlanmaz sen tamamen özenmişsin havalı görünmek tek amacın sadece kadınlar yapar depresifken kötü alışkanlık edinmeyi saçlarını kesmeyi vs erkekler tamamen can sıkıntısından edinir depresifken saçını 3 numaraya vur yiyorsa😃 neyse soruna dönecek olursak bende senle yaşıtım 1 ay sonra 17 oluyorum 15 yaşındayken tam 1 sene içmiştim sonra sigara yüzünden bir gün çok pis bronşit oldum ve istesem de tam 1 hafta boyunca ağzıma sigara süremedim ondan önce de zaten cinselliğe yaptığı kötü etkileri gördüğüm için bırakmak istiyordum iyice tiksindim anlayacağın ve içmedim 1 hafta sonra kabız olmaya başladım daha önceden bir kere bırakma girişimim olduğu için bunun olacağını biliyordum eczaneden gittim fitil aldım 5 gün sonra da geçti kabızlığım bırakma sürecinde aldığın kokular yediğin yemekler 10 kat daha güzel oluyor ve biraz kilo alabilirsin yaklaşık 5 kilo falan bu motivasyonunu kırmasın çünkü kilo verilir ama sigaranın bıraktığı zarar asla bu süreçte kendine şunu sık sık hatırlat bu bırakma girişimin sonucunda başarısız olursa ileride motivasyonunu kırabilir ve hiç bırakamayabilirsin yani kendini motivasyonsuz hissediyorsan kalkışma aradan bir iki hafta geçtikten sonra da eğer pes edersen emeklerinin boşa gideceğini kendine hatırlat ve son olarak bu iş öyle nikotin bantlarıyla ilaçlarla falan olmaz iradeli bir insan gibi kendine ben alt insan mıyım bu mereti içiyorum deyip çöpe at paketini.(sormak istediğin başka bir şey varsa sor)

Sigara keyiften içilir bu arada. Ben üzgün olunca 1 dal bile içesim gelmez ama mutluyken sigarayla sigara yakarım.

Hocam 15 yaşında sigaraya başlayan bir erkek 30 yaşına kadar her gün 30 dal sigara içerse çok ciddi ereksiyon problemleri yaşar böyle keyif olmaz olsun eğer illa ben ağzımdan duman çıkarttıracağım havalı olacağım diye tutturuyorsanız puro için 2 haftada bir falan sigaraya başlamak intihar etmekten beter bir şey.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı