Sigara ve alkol kullanımı hayatımı çok etkiledi

Ryze0

Hectopat
Daha fazla  
19 yaşındayım Ege Üniversitesinde petrokimya okuyorum. son 1 yıldır hayatım çok kötü gidiyor sigara ve alkol yüzünden bütün ailem bana arkasını döndü bir kızı sevdim o da önce aldattı sonra çeşitli bahanelerle beni terk etti. Bütün psikolojim alt üst oldu 2 aydır ayrıydık son 2 gündür onunla konuşuyordum tekrardan hayatım normale dönmüş gibiydi. Dün bir motor kazası geçirdim eve geldim annem keşke kazada ölseydin dedi yüzüme kıza bundan bahsettim engelledi. Babamdan ilk tokadımı yedim hiç işe yaramayan birisi olduğumu ailem de teyzelerin eniştelerin kimse sana güvenmiyor dedi arkadaşların bile haline üzülüyor bize gelip Ahmet için üzülüyoruz toparlanması gerek artık dediler. Haklı da kendim de görüyorum etrafımdaki insanların bana nasıl baktıklarını. Psikoloğa gittim 2 tane antidepresan verdi hiçbir etkisini görmedim ve bıraktım kendimi çaresiz hissediyorum hiçbir şey yolunda gitmiyor. Resmen kendimi oksijen israfı gibi görüyorum. Her gün içiyorum alkol yanında da 3 paket sigara. Çıkış yolu bulamadım niye yazdığımızda bilmiyorum ama çevremdeki herkes haklı. Sorunlu olan benim hiçbir şeyi hak etmiyorum belki de yolun sonuna geldim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bırakmadığın sürece çok kötü yan etkiler bırakacak. Atatürkçü aslan gibi bir kardeşimizsin ileride değerlenecek türdensin. Bunun gibi maddelere güçlü olmak veyahut kafa dağıtmak için ihtiyacın yok.

Sigara alkol bahane olmuş. Ciddi anlamda soruyorum yaşama amacın ne niye şuan işte çalışmıyorsun bir şeyler ile uğraş buda sana bi geliri olsun tabikide sonra bakarsın kyk ya çıkarsın çalışarak geçinirsin ailenden uzak bir şekilde. Bunları tabikide bırakman lazım ama bi anda imkanı yok bırakamassın bende kullanıyorum ama mutluyum çalışıyorum üniversitemi de okuyorum o gün için yaşıyorum yarın için değil o yüzden bence kendine bir amaç belirle ben napıyorum de.

Oncelikle sakin ol yolun sonuna gelmedin kim diyor yolun sonu diye? insanlar tarih boyunca neler yasamistir neler. Bunlara cok ornek var ne mucadele verenler var. O yuzden sakin ol. Bir sey yaşayasın ki düzelesin. Hayatın gercegi bu ki birseyden ders almadan hicbirseyin gercegini anlayamıyoruz. O yuzden hayatina yeni bir sayfa acmalisin. Eski anilari unut. Sigara veya alkol hic degilse birini birak. Hayatta bir hedefin olsun. Armut pis agzima dus mantıgında olmamalısın. Duzenli hayatın olsun. Dogru insanlari bul. Hayat arkadasını yani hayatındaki kadını bul sana nese getirsin. Ailenin dediklerine aldanma. Onlar hakli olabilir yaptigin davranislardan ama her insan hata yapar unutma. Tekrardan gecmis olsun.

Son düzenleme:
Sigara kullanmıyorum. Nasıl bir etki yaratıyor bilemem ancak alkol teselli etmez. İçinde olan duyguyu kabartır, doruklarında yaşatır. Yani dertli isen, daha da dertli olursun. Mutluysan daha mutlu, isyankarsan daha isyankar olursun. Hele çakırkeyfi geçip sarhoşluk aşamalarına geçersen bu çok daha sert olur. Onun için tüm bu dertlerin üzerine bu kadar çok alkol tüketmeni hiç ama hiç tavsiye etmiyorum. Hatta başlığa göre hiç içmemen gerekiyor. Çıkarımıma göre motor kazasını da alkollü bir şekilde yapmışsın. Yoksa anadır, öleydin demez.

Tüm bunların üstüne Yeşilay'dan destek almanı öneriyorum. Bu durumu ailene de aç, onlara artık kurtulmak istediğini, güler yüzlü ve insanların sevdiği biri olmak istediğini söyle. Yardım edeceklerini sanıyorum. Onların bu konudaki desteği sana ilaç gibi gelir ama önce senin bir karar vermen ve istemen lazım.

@615069'a katılıyorum. Daha önünde uzun yıllar seni bekliyor, umutsuzluğa kapılmanın anlamı yok. Sen bi he de, şu durumdan kurtulmayı cân-ı gönülden iste, belki 1 yıl kaybedeceksin ama 50 yıl kazanacaksın güzel kardeşim.

Başarmanın önünde hiçbir engel yok, kendini üzme. Ailene sımsıkı sarıl, kızı da kafaya takma. Biri gider biri gelir. Sen önce kendini kurtar.

Psikoloğa gittim 2 tane antidepresan verdi hiçbir etkisini görmedim ve bıraktım kendimi çaresiz hissediyorum.

İlk önce şunun düzeltmesini yapmak istiyorum. İlaç yazan psikiyatri. Psikolog konuşma terapisi yapıyor. İlaç anında etki etmez, en az 15 gün gerekli. Psikoloğa gitmende fayda var ama ilaçları aksatma.

Belki psikolog sayesinde düşünce tarzın değişebilir. Geçmiş olsun dileklerimi sunarım. İyi Sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı