Normalde sigaradan nefret eden bir insanım ama dün gece uyumadan önce babamın Parliament'i dikkatimi çekti dedim 2 3 fırt çekeyim bir şey olmaz dedim güzel geldi tadı ama başım çok döndü. Bayılıyordum para verip kendime zarar vermek de mantıklı gelmiyor ama içmesi güzeldi. Ne yapmam lazım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Başla kardeşim. Şifa niyetine içersin her gün. Şaka bir yana başlama. Ve kendini kandırıp ne de olsa alışkanlık yapmayacağım diyerek arkadaşlarından tek tük sigara otlanmaya başlarsan inan %150 ihtimal ile bağımlı olursun. Çevremdeki sigara tiryakilerinin çoğu böyle söylüyor. Başlama.
İçme dostum pişman olursun sonra. Ben bıraktım bir hafta oldu. Yeniden doğdum resmen bünyeme güncelleme geldi. Yorgunluk vs gitti hemen. Sakın başlama lütfen.
Büyük ihtimalle konuyu herkesin ''Başlamayın, sağlığa zararlı'' diyeceğini bildiğiniz halde açtınız.
Açıkçası bu konu altında her ne kadar başlamayın diyen olsa da yine istediğinizi yapacaksınız o neredeyse kesin bir olay fakat, şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, 2-3 kere sigara içtiğiniz an bittiniz demektir, bağımlısı olursunuz. Her gün kendinizi marketlerden sigara alırken, arkadaşlarınızdan sigara otlarken bulursunuz. Okul harçlığınız da sigara peşinde koşarken yanar, paranız biter, ailenizden sürekli bu sigara olayını saklamaya çalışır ve kendinizi kötü hissedersiniz. En kötüsü de akciğerlerinizi mahveder, 50'li yaşlarınızda akciğer kanserinden hakkın rahmetine kavuşursunuz.
Dediklerimi ne kadar dikkate alırsınız bilmem, ama sakın başlamayın.
Umarım arkadaşlarınızın gazına gelip 1 fırt 2 fırt diyerek başlamazsınız. Bu uy*uşt*rucu gibi bir şey. Başlarda 1-2 fırt alıyor, sonradan direkt 1 tane sigara içiyor, sonradan da paket paket almaya başlıyorsunuz.