Sigarayı bırakmak istemek

İnşallah bırakırsınız. Hatta şöyle yapalım isterseniz; her gün buraya mesaj yazın. Biz de görelim ne durumdasınız

İçmeyenlerin ölüm nedenlerine ve oranlarına göre çok çok az bir sayı.
Burada illa mantık olarak kanserden ölmeyi değil, anlık olarak verdiği zarardan bahsediyoruz. Hem şu anki sağlık(Nefes darlığı , balgam, diş vs.) bahsediyoruz hem de sosyallik olarak zararından dolayı bırakmak istiyorum.

14 yaşımda paket almaya başladım, 28 yaşımda bıraktım. Çekirdek ve kolaya verdim kendimi. 2 kat merdiven çıkınca nefes nefese kalıyordum. 20 metre koşamıyordum. 1 senedir sigara içmiyorum. Kendini zehirlemek ve bunun için para ödemek aptallık. Hatırladığım zaman kendime hakaret ediyorum. Ne kadar aptalmışım. Sigaraya ayıracağım zaman ve parayla iyi bir vücut yapabilirdim. Hem genç kalırdım hem de güçlü, kuvvetli olurdum.

İçmeyenlerin ölüm nedenlerine ve oranlarına göre çok çok az bir sayı.
Hocam nasıl bir çıkarım bu Allah aşkına?

Sizin mantığınıza göre sigara içenlerin ölme oranı daha az. Dünya üzerinde 7.5 milyar insan yaşıyor. Binlerce farklı hastalık var. Sigara harici hastalıklardan ölen insan sayısının fazla olması sizce de normal değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…