Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Yusuf663

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Lise 3.sınıfa gidiyorum. Lise 1'den beri içen insanların yanında bulundum. 2 yıl boyunca kendimi tuttum. Ve ağzıma dahi sürmedim ne olduysa bu sene oldu. Bir şekilde başladım 4-5 aydır düzensiz bir şekilde içiyorum. Bundan önce puff kullanıyordum. İlk defa paket almıştım ve direk aldığım günde aileme yakalandım sonrasında 2-3 hafta hiç ağzıma dahi sürmedim fakat bu 2-3 haftada puff kullanıyordum. Şu an elimdeki puff bitti ve yenisini alacak paramda yok. Bu yüzden sürekli bir sigara isteği oluştu ve bir anlık istekle gidip bir paket aldım. Her içtikten sonra pişman oluyorum ama sonrasında tekrar içesim geliyor. Hep bir anlık istekle oluyor bu durum ailemde hiç içen yok. Cidden bırakmak istiyorum ne yapabilirim? Düzenli olarak da (haftada 4-5 gün)2 yıldır spor yapıyordum fakat üniversite sınavı dönemine girdiğim için ailem sporu mecburen bıraktırdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstekle başa çıkmak için:
  • Tütün kullanmadan önce geciktirebildiğiniz kadar geciktirin.
  • 10 kez derin nefes alıp yavaşça vererek rahatlamaya çalışın.
  • Kendinizi oyalayacak şeyler bulun (spor vb.)
  • Dişlerinizi sık sık fırçalayın.
  • Bol su için.
  • Bol C vitamini alın.
  • Tetikleyici etkenlerden uzak durun (içen arkadaşlar, ortam vb.)
  • Fizik egzersiz yapın (koşu vb.)
  • Duş yapın.
  • Sakız çiğneyin.
  • Meyve suyu veya bitki çayı için.
  • Bol meyve ve sebze yiyin.
  • Tütün içtiğin ortamdaki eşyaların yerlerini değiştirin.
  • Yemekten sonra yürüyüş yapın.
  • Bunları yap en az 1 aya bırakırsın dostum.

Ben sigarayı çiğköfte yedikten sonra bırakmıştım, (Geri başladım olaydan 6 ay sonra) Yedikten sonra "şimdi bunu içicem ağzımın tadı gidecek baş ağrısı yapacak vs." diye bir bıraktım 6 ay yok.
Çekirdeğe de başlayabilirsin sigara içme aralığını azaltabiliyor.

Kendin etmişsin kendin bulmuşsun kral.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı