Sığınak arıyorum

İsviçre'de yaşayan arkadaşım da aynı şekilde sığınağa girmeyi planlıyor.

Bizim evin bodrumunda da sığınak mevcut. Çamaşırhane olarak kullanıyoruz :D

İsviçre'de yaşıyorum ama, henüz sığınağa girme zorunluluğu duymadım. Arkadaşınız abartıyor.

Nükleer silahlar sadece patlatıldığı noktanın altını değil, gücüne göre kilometrelerce hatta onlarca kilometrelik yarı çapındaki alanı etkiler. Şirinyer NATO karargahı için fırlatılacak "sadece" 2 megatonluk tek bir nükleer füzenin neden olacağı ölüm sayısı sadece patlama anında yüz binlerce insan demek, gama radyasyonu nedeniyle birkaç hafta içinde ölecek bir o kadarını ve uzun dönemde göçük altında kalma/kaynak bulamama/kanser nedeniyle ölecek kat kat fazlasını söylemeye gerek yok. İstanbul gibi bir mega şehir ya da Ankara gibi dairesel yerleşim planına sahip bir başkente atılması demek çok daha yüksek ölüm sayıları demek. O güçteki bir nükleer silah senin 15 kilometre uzağında patlasa bile hayatta kalabileceğinin garantisi yok. Askeri üslerin de neredeyse hepsi şehri etkileyecek kadar şehirlere yakın durumda dünya'nın her yerinde.

Üstünden kaç yıl geçti, ABD'nin Japonya'ya attığı 2 atom bombasını hâlâ dehşetle anıyorlar. Atılan bombaların biri 15 kiloton, diğeri 20 kiloton gücündeydi. Şimdi 2,000 kiloton gücündeki bir bombanın patladığı yerin 10-15 kilometre uzağında olduğunu düşün, bir de şu ana kadar patlatılmış ve hesaplamalara göre 50,000 - 58,000 kiloton arasında bir güçle patlamaya neden olmuş bombanın 50-60 kilometre yakınında olduğunu hayal et. ABD'nin Japonya'ya attıkları şimdikilerin yanında su tabancasından farksız.

Kimse Türkiye'ye karşı nükleer silah kullanmaz. Japon kralı kendisini tanrı olarak görüyordu ve Çinlilere çok ağır soykırım işkence deney yaptılar. Bu yüzden atom bombası yedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
1720801641220.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı