Sığınak arıyorum

Putin açık şekilde nükleer savaşla tehdit ediyor, birkaç yıl önce de Rusya'nın olmadığı bir Dünya'ya gerek yok lafı da istediklerini yapamazsa her şeyin sonunu getirecek düğmeye basacağı konusunda net bir tavır.
Dediklerine harfiyen katılıyorum ama bu söylediğindeki tehdit Rusya'nın istekleri ile alakalı değil, köşeye sıkışmaları ile olacak bir şey ancak. Şu an manevra yapabilecek şansları var. En son çare olarak nükleer atabilirler. O da giderken bari yanımda birilerini götüreyim mantığı ile olacak bir durum.

Şimdilik kimse Rusya'nın üstüne silahla gitmiyor. Ekonomik yaptırımlara karşı böyle çocukça bir tehdit savurması blöften başka bir şey değil. Nükleeri var diye öyle ben çukulata istiyorum getirin, ayaklarımı yıkayın bilmem ne gibi saçma sapan işlere kalkışamaz. Sadece onlarda nükleer yok. Ya başkasının tepesi atar da Rusya'ya onlardan önce megatonluk bir atom bombası fırlatırsa ne olacak? :) Şimdilik bu savrulan tehditler boş yani.

Asıl korkulması gereken ve yorumunu okurken güldüğüm Kuzey Koreli iri ergen :) Ondan her şey beklenir. Açık açık ülke gelişimi yerine silahlar üzerinde manyak manyak deneyler yapan bir tip olduğunu gösteriyor. Dışa kapalı bir ülke olarak ne halt yiyeceği en kestirilemeyen bir tip kendisi. Korkulması gereken en büyük tehdit kendisi diye düşünüyorum. Çünkü adamda zeka kırıntısı yok ve sadistin teki.

Sanane kardeşim anlatamaz mıyız, bu arada üç yol hikayesini ciddiye alacak kadar kolay kandırılan biri olduğunu düşünmüyordum, önce gerçekle bunu ayırt et sonra kişisel düşüncelere laf atmayı dene.
Bu durumda sen yalancı birisi oluyorsun. Ben senin söylediğin şeyin doğru olduğunu feyiz alarak yazdım. Yalancı insanlarla daha fazla muhatap olmama gerek yok. Sevgiler, sağlıcakla kal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumda sen yalancı birisi oluyorsun. Ben senin söylediğin şeyin doğru olduğunu feyz alarak yazdım. Yalancı ve aşağılık insanlarla daha fazla muhatap olmama gerek yok. Sevgiler, sağlıcakla kal.

Neye göre aşağılık? Ayrıca aşağılık bir hakarettir bunu bana ya da bir başkasına karşı kullanamazsın.
Dalga geçen ve mesajlarının anlamını ciddiye almayan mesajlar atıyorum doğru olarak feyz alıyorsun.

Dolabın içine gir ve 1 saat bekle. Bu forumda nükleer savaş için kim sığınak bulabilir? Paran varsa antartika tarzı bir yerde sığınak vardı kıyamet ambarı mı neydi oraya git.

Dediklerine harfiyen katılıyorum ama bu söylediğindeki tehdit Rusya'nın istekleri ile alakalı değil, köşeye sıkışmaları ile olacak bir şey ancak.
Binlerce nükleer başlığa sahip bir ülke nereye sıkışıyormuş? :D Üstelik zamanında sözde yaptıkları anlaşmayla nükleer başlık sayılarını 50-60 binler düzeyinden 6-7 binler düzeyine gerçekten indirdikleri ne malum? Bütün sınır ülkeleri NATO'ya girse ne olacak? Rusya'ya saldırmanın bedeli ortada, nükleer savaş herkese taşınıyor.

Bunu da geçtim NATO - Rusya savaşında Ukrayna'nın NATO tarafında olacağı belli çünkü ön cephe oluşturmak amacıyla Rusya'nın saldıracağı ilk ülke her durumda onlar. Yalnız kalmak yerine şu anda olduğu gibi NATO'ya sığınacaklar her durumda. Putin şu anda istediğini alsa ve Ukrayna'yı kuklalaştırsa bu defa Moldova/Romanya/Polonya/Litvanya/Letonya/Estonya/Finlandiya/Norveç/Türkiye/Gürcistan benim için sınır tehdidi oluşturuyor diyecek ve hepsi için bugün Ukrayna'da olan şey yine yaşanacak ki Gürcistan'daki yaşanacak şey 2008'dekinin tekrarı olup Karadeniz sahil bölgesini alacaklar bu defa. Bu da direkt Ruslar ile yeniden sınır komşusu olup nur topu gibi bir toprak talebiyle karşılaşmak demek oluyor. Putin'in yaptığı şey bir savunma değil, eski doğu bloğu Avrupa ülkelerine tekrar ulaşacak bir bölge yaratmak. Bugün NATO Ukrayna'dan vazgeçerse yarın yukarıda saydığım ülkelerden de vazgeçmek zorunda kalır.

Paran varsa Antartika tarzı bir yerde sığınak vardı kıyamet ambarı mı neydi oraya git.
Ağustos ayında İngiltere'ye yerleşiyorum, alacağım evin bahçesinin altına nükleer patlamaya dayanamasa da patlama merkezinden uzak olacağıma inanarak bir yer altı nükleer sığınağı yaptırmayı düşünüp araştırmaya başladım. 18 metrekaresi için 55 bin pound civarında bir para gerekiyor, nükleer kış/uzun süreli yer altında kalmak için gerekecek yiyecek/su depolama için gereken alanın fiyatı buna dahil değil. Bu sadece 2 haftalık sığınma sağlayabilecek bir sığınak maliyeti ve buna sistemler/yiyecekler dahil değil.

1 - 1.5 milyon pound arası gerekiyor uzun süreli bir şahsi sığınağın inşa maliyeti için, o da 3 kişilik alan hesaplanırsa... Bu fiyata bile yiyecek/yedek sistemler/koruma için gereken ekipmanlar gibi şeyler dahil değil.

Antarktika'da öyle bir sığınak için gerekecek miktarın bunun kaç yüz katına çıkacağını hesaplama işini sana bırakıyorum.

Son düzenleme:
Binlerce nükleer başlığa sahip bir ülke nereye sıkışıyormuş? :D Üstelik zamanında sözde yaptıkları anlaşmayla nükleer başlık sayılarını 50-60 binler düzeyinden 6-7 binler düzeyine gerçekten indirdikleri ne malum? Bütün sınır ülkeleri NATO'ya girse ne olacak? Rusya'ya saldırmanın bedeli ortada, nükleer savaş herkese taşınıyor.

Bunu da geçtim NATO - Rusya savaşında Ukrayna'nın NATO tarafında olacağı belli çünkü ön cephe oluşturmak amacıyla Rusya'nın saldıracağı ilk ülke her durumda onlar. Yalnız kalmak yerine şu anda olduğu gibi NATO'ya sığınacaklar her durumda. Putin şu anda istediğini alsa ve Ukrayna'yı kuklalaştırsa bu defa Moldova/Romanya/Polonya/Litvanya/Letonya/Estonya/Finlandiya/Norveç/Türkiye/Gürcistan benim için sınır tehdidi oluşturuyor diyecek ve hepsi için bugün Ukrayna'da olan şey yine yaşanacak ki Gürcistan'daki yaşanacak şey 2008'dekinin tekrarı olup Karadeniz sahil bölgesini alacaklar bu defa. Putin'in yaptığı şey bir savunma değil, eski doğu bloğu Avrupa ülkelerine tekrar ulaşacak bir bölge yaratmak. Bugün Ukrayna'dan vazgeçen yarın yukarıda saydığım ülkelerden de vazgeçmek zorunda kalır.
Demek istediğim ilk cümle zaten. Yani sıkışmadıkları sürece nükleere başvurmazlar. Sıkışacakları bir durum da yok ortada. Sadece blöf amaçlı gündeme getiriyorlar. Aksinin olacağını sanmıyorum. Nükleerin getirdiği felaketi geçmişten herkes biliyor. Son nefese gelmeden tercih edilecek bir saldırı şekli olmaz. Ekonomik yaptırımlara karşı gözdağı vermeye çalışıyorlar. Amerika da çıksın işgali bırakın, nükleerim var bak diye atılsın mesela. Aynı şey diyebilirim. Rusya bunu çok dile getirerek antipati kazanıyor sadece. Havlayan köpek ısırmaz da derler. Sessiz kalanlardan korkmak lazım.

Rusya'nın kesinlikle durdurulması taraftarıyım çünkü yorumuna yine katılıyorum. Bugün Ukrayna'nın başına gelen yarın bize de gelir, başkasına da gelir. İstedikleri gibi at koşturmalarına izin vermemek lazım. Kimse huzurunu bozmak istemiyor fakat ileride olabilecekleri hesaba katmıyorlar. Yılanın başını küçükken ezeceksin diye bir değim var. Hep değimlerden gittim :) Rusya büyüyen bir yılan. Gidişatlarına dur denmeli. Agresif tavırlar sergileyerek, korku politikası yapmalarına müsade edilmemeli.

Amerika da çıksın işgali bırakın, nükleerim var bak diye atılsın mesela. Aynı şey diyebilirim.
Aynı şey değil, arada kamu baskısı ve halk bilinci farkı var. ABD başkanı şu anda çıkıp nükleer savaş başlatıyoruz derse buna ABD içinden müthiş bir tepki gelir, buna Pentagon da dahil çünkü oradaki insanlar o hayatlarını tamamen arkalarında bırakacaklarını bilirler. Kaybedecekleri çok şey var.

Rusya için durum bu değil, totaliter rejimle yönetiliyor ve halkının Amerikalılar/Avrupalılar kadar kaybedecek bir şeyi yok. İşte bu yüzden Putin gibilerinin bu tehditlerini göz ardı etmek diye bir şey söz konusu olamaz, yüzlerce yıldır tarafsız olan ülkelerin bile Rusya'ya bu denli karşı durmasının nedeni bu.

Rusya'nın kesinlikle durdurulması taraftarıyım çünkü yorumuna yine katılıyorum. Bugün Ukrayna'nın başına gelen yarın bize de gelir, başkasına da gelir.
İşte bu konuda bir mecburiyet söz konusu bu coğrafyadaki ülkeler için; diplerindeki yalnız yakaladığına anında saldıran emperyal sınır komşusu yerine binlerce kilometre uzaktakiyle işbirliği yapmak zorunda kalınıyor. İyi ya da haklı emperyal yoktur, o anda çıkarına daha uygun olan emperyal vardır ve bizim için de Rusya ile ortak çıkar sahibi olmak diye bir şey söz konusu değil.

Aynı şey değil, arada kamu baskısı ve halk bilinci farkı var. ABD başkanı şu anda çıkıp nükleer savaş başlatıyoruz derse buna ABD içinden müthiş bir tepki gelir, buna Pentagon da dahil çünkü oradaki insanlar o hayatlarını tamamen arkalarında bırakacaklarını bilirler. Kaybedecekleri çok şey var.

Rusya için durum bu değil, totaliter rejimle yönetilen ve halkının Amerikalılar/Avrupalılar kadar kaybedecek bir şeyi yok. İşte bu yüzden Putin gibilerin bu tehditlerini göz ardı etmek diye bir şey söz konusu olamaz, yüzlerce yıldır tarafsız olan ülkelerin bile Rusya'ya bu denli karşı durmasının nedeni bu.

İşte bu konuda bir mecburiyet söz konusu bu coğrafyadaki ülkeler için; diplerindeki yalnız yakaladığına anında saldıran emperyal sınır komşusu yerine binlerce kilometre uzaktakiyle işbirliği yapmak zorunda kalınıyor. İyi ya da haklı emperyal yoktur, o anda çıkarına daha uygun olan emperyal vardır ve bizim için de Rusya ile ortak çıkar sahibi olmak diye bir şey söz konusu değil.
Amerika sadece bir örnekti. Rusya kadar nükleeri olduğunu diğer ülkeler dile getirmiyor demek istemiştim. Nükleer, doğalgaz ikilisi etrafında durmadan tehdit savurup duruyorlar. Ve bu gerçekten çok sinir bozucu olmaya başladı.

Beni en çok kızdıran bir-iki tane aptalın ülkelerin kaderini belirliyor olması. Ülkeler içinde yaşayan insanlara aittir, bireylere değil. Halklar olmasa devlet olmaz. Bu devirde hiçbir halk savaş istemez. Rusya'ya yapılan yaptırımların sonucu olarak iç savaş çıkabileceğini bile düşünüyorum. Ekonomik, sosyal, internet erişimleri vs. her şeyleri engellendi. Acaba Rus halkı Putin ile aynı görüşü paylaşıyor mu acaba? Ver yetkiyi, al etkiyi. Tek adamlılık ülkelere nasıl zarar veriyor görüyoruz maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı