Sigorta girişinde devamsız gösterilmek ileride sorun olur mu?

Merakediyorum

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, üniversitede mühendislik öğrencisiyim. Bu yaz bir taşeron firmaya bağlı yevmiyeli olarak çalıştım ilanlarında sigorta var yazıyordu işten çıktığımda sigorta girişimi ve çıkışımı yapmışlar ancak sadece 1 gün primi ödemişler geri kalan günler full devamsız olarak göstermişler ve prim ödemesi yapmamışlar.

Bu durumun düzeltilmesi için uğraşacağım ancak eğer düzeltemezsem ilerideki kariyerim bundan etkilenir mi? (işe gitmemiş, devamsızlık yapmış gibi izlenimler oluşturur mu?) çok kafaya taktım geleceğimi etkilemesinden korkuyorum.

Gelecekte sorun yaratmaz fakat hakkınızı yemişler. SGK'yla iletişime geçin.
Yani şirketler devamsız olarak gözüktüğüm için beni mülakatlardan eleme sebebi olarak göstermez değil mi çok korktuğum bir konu açıkçası. Öte yandan şikayet etmek istiyorum ancak sen nasıl bizi şikayet edersin gibisinden tehdit savurmalarından da çekinmiyorum diyemem

Yani şirketler devamsız olarak gözüktüğüm için beni mülakatlardan eleme sebebi olarak göstermez değil mi çok korktuğum bir konu açıkçası. Öte yandan şikayet etmek istiyorum ancak sen nasıl bizi şikayet edersin gibisinden tehdit savurmalarından da çekinmiyorum diyemem.
Dağ başında yaşamıyoruz, sen kimsin de şikayet ediyorsun diyeceklerine sigortayı tam yapsalardı. Bundan sonra bir işe girdiğinizde mutlaka sigorta başlangıcı yapılmış mı diye kontrol edin. SGK ALO 170'i arayıp bilgi alabilirsiniz. Mülakatlarda sıkıntı olmaz, kimse gidip sigorta geçmişinizi incelemez.

Dağ başında yaşamıyoruz, sen kimsin de şikayet ediyorsun diyeceklerine sigortayı tam yapsalardı. Bundan sonra bir işe girdiğinizde mutlaka sigorta başlangıcı yapılmış mı diye kontrol edin. SGK ALO 170'i arayıp bilgi alabilirsiniz. Mülakatlarda sıkıntı olmaz, kimse gidip sigorta geçmişinizi incelemez.
Tehdit bir yana kimliğimin ön yüzünü atmıştım “sözde” sigorta girişimi başlatmaları için onunla da bir şey yapabilirler mi acaba bilmiyorum. Yine de yarın arayıp soracağım 170 üzerinden bir bilgi alayım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı