Sıkılmadan nasıl ders çalışılır?

Luna1057

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ders çalışırken bazen çok sıkılıyorum ve 15 dk mola vereyim diyorum ama bu bazen 1 saate çıkabiliyor. Sıkılmadan çalışabilmem için önerileriniz var mıdır?

Ders çalışırken bazen çok sıkılıyorum ve 15 dk mola vereyim diyorum ama bu bazen 1 saate çıkabiliyor. Sıkılmadan çalışabilmem için önerileriniz var mıdır?

Arkada bir adet sevdiğin birinin videosunu aç ve ders çalışırken atıştırmalık yani cips vb. şeyler al kahve falan o zaman uzun zamanlar çalışabiliyorsun.

Çoğu kişinin dersi severek çalıştığını düşünmüyorum. Motive olmak için çalışıp sınavdan iyi yaptığını ve ailenin sevincini hayal edebilirsin. Çalışmaya yeni başlayan birinin bir oturuşta 1-2 saat çalışması mantıklı olmaz. Alışa alışa arttırman lazım. Başlangıçta bir oturuşta 20 dakika mı çalışabiliyorsun o zaman bir dahakine amacın 25 dakika olsun. Zamanla gitgide alışırsın ders çalışmaya. Başlar da çalışmak için sevmeye çok da ihtiyacın yok. Tabii belli bir yerden sonra zor soruları çözebilmeye başlayınca haz alıp eğlenmeye başlıyorsun.

Günün sonunda kendini ödüllendireceğin birşeyin olması iyi olabilir bide planlı düzenli çalışmak ve bunu sürekli tekrarlamak iş görebilir gün sonu ödülü olarak mesela dizi film izlemek oyun oynamak vb

Biraz geç cevap oldu ama hocam bende nefret ediyordum ders çalışmaktan. Sınavlarım çok kötüydü bu dönem düzelticem dedim ve kendime disiplin verdim. Şuan keyif alıyorum ders çalışmaktan.

Kinestetik olabilirsiniz belki. 30 dk çalışıp 10 dk mola verebilirsiniz, veya 25 dk çalışıp 5 dk mola verebilirsiniz, demek istediğim pomodoro yapabilrisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…