Sıkılmadan nasıl ders çalışılır?

Parça parça çalışın, örneğin çalışmaya başladın 15-20dk bile geçse hiç fark etmez sıkıldığın zaman 5-10dk ara ver, sonra çalışmaya devam et, bir zaman sonra alışıyorsun zaten başlarda 15-20dk çalışamasan bile bir süre sonra bu süre uzuyor.

Bir başka yol da, kendine 1 saat süre tut sıkılsan bile çalış ondan sonra kendine ödül ver, meyve olur, abur cubur ve çay olur o sana kalmış.

Bu ikisi için de geçerli kesinlikle çalışırken telefona bakma, elinin ulaşabileceği bir yerde olmasın.

Ders çalışırken bazen çok sıkılıyorum ve 15 dk mola vereyim diyorum ama bu bazen 1 saate çıkabiliyor. Sıkılmadan çalışabilmem için önerileriniz var mıdır?
Kendimde çok işe yarayan bir taktiğim var. Derse başlamadan önce kendi kafamda hep bir hedef koyuyorum. Mesela ben şuan Youtube'tan TYT matematik çalışıyorum, çalıştığım kanal günlük çalışmam için yaklaşık 1 saatlik videolar yüklüyor. Ben bu günlük olarak bu videoları izliyorum ve o konuyla alakalı 2 adet test çözüyorum bunları yapmadan o günü bitirmemeye çalışıyorum. Böyle diyince sanki 1 saat falan çalışıyormuş gibi gözüküyor ama videoyu izleyip anlamak, o videodan notlar çıkarmak daha sonra o konuyla alakalı zor sorular çözeyim derken en az 3 saatim gidiyor hep.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı