Sıklaşan mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

zibizeretta

Megapat
Daha fazla  
Normalde 1 - 2 kez olsa umursamazdım fakat sıklık göstermeye başladığı için minidump dosyalarımı paylaşıp yardım talebinde bulunma ihtiyacı duyuyorum.
Özellikle bazı oyunlardan çıkarken veya görev yöneticisinden program kapatmaya çalışırken DRIVER_POWER_STATE_FAILURE başlıklı mavi ekran hatasını alıyorum.
Minidump

1- DDU ile temiz yükleme yaptım.
2- Memtest yaptım sorum çıkmadı.
3- Tüm sürücülerimi güncelledim (Windows Update sürekli açık).
4- Malwarebytes, Avira, Windows Defender ile tam tarama yaptım (depo klasörümde hiç açmadığım bazı cracklı programları virüs olarak gördüler).

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anda o kadar AV yazılımı kullanmayın. Birbirlerine çalışmasına engel olup mavi ekrana sebep olabilirler.

Bana besleme ve çipset arızası olabilir gibi geldi fakat ondan önce başka çözüm yöntemleri denemekte fayda var elbette.

Çoklu prize bağlıyorsan bağlama. Adaptörü değiştirebiliyorsan değiştir. Pil yatağını kontrol etme imkanın varsa kontrol et.

Herhangi bir Proxy veya VPN yüklü mü? Yüklüyse sil.

Sound Blaster yazılımı var mı? Güncellemeyi veya kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Olmazsa evrensel sürücüyü kurun.

Wi-Fi, kamera ve Bluetooth sürücüsü için donanım kimliği paylaşın.

Sorunun galiba donanımsal bir sorun. Sorunun ekran kartı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Emin değilim. Sadece bir tahmin.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Ekran kartı sürücünü güncelle. Galiba ekran kartın GTX950M değil mi? Dump içeriğinden çıkarttım. Değilse söyle.

DDU ile sürücüyü sil.

Bu sürücüyü kur. Eğer kartın GTX950M değilse söyle.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

Aygıt yöneticisini aç ve ağ bağdaştırıcıların ekran görüntüsünü al ve paylaş.

Sorun galiba donanımsal.

Sisteme overclock yaptıysan geri çek.

Sistem hiç darbe veya zarar gördü mü?

Bluetooth ile bir süre bağlanmayın.

Aynı anda o kadar AV yazılımı kullanmayın. Birbirlerine çalışmasına engel olup mavi ekrana sebep olabilirler.

Bana besleme ve çipset arızası olabilir gibi geldi fakat ondan önce başka çözüm yöntemleri denemekte fayda var elbette.

Çoklu prize bağlıyorsan bağlama. Adaptörü değiştirebiliyorsan değiştir. Pil yatağını kontrol etme imkanın varsa kontrol et.

Herhangi bir Proxy veya VPN yüklü mü? Yüklüyse sil.

Sound Blaster yazılımı var mı? Güncellemeyi veya kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Olmazsa evrensel sürücüyü kurun.

Wi-Fi, kamera ve Bluetooth sürücüsü için donanım kimliği paylaşın.

Hepsini tek tek sırayla yükleyip tarayıp sildim.
Farklı evlerde yaptı aynı sorunu.
PRoxy veya VPN yok
SoundBlaster yüklü değil.

Mavi ekranın altında bir yazı yazar. Orada ne yazıyor?
maviekran.jpg

Sorunun galiba donanımsal bir sorun. Sorunun ekran kartı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Emin değilim. Sadece bir tahmin.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Ekran kartı sürücünü güncelle. Galiba ekran kartın GTX950M değil mi? Dump içeriğinden çıkarttım. Değilse söyle.

DDU ile sürücüyü sil.

Bu sürücüyü kur. Eğer kartın GTX950M değilse söyle.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

Aygıt yöneticisini aç ve ağ bağdaştırıcıların ekran görüntüsünü al ve paylaş.

Sorun galiba donanımsal.

Sisteme overclock yaptıysan geri çek.

Sistem hiç darbe veya zarar gördü mü?

Bluetooth ile bir süre bağlanmayın.
DDU ile sürücüleri silip dediğiniz sürücüyü indirip kurdum ve güncelleme aldı. (Sorun devam etti)
OC yapmadım

Şimdiye kadarki ekstra uygulamam sfcscannow komutu oldu.

Mavi ekranın altında bir yazı yazar. Orada ne yazıyor?Eki Görüntüle 857342
DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    85,4 KB · Görüntüleme: 51
Aynı sorun devam ediyor, temiz kurulum vs bu konudaki bütün mesajlardaki tavsiyeleri yerine getirdiğim halde düzelmedi. Aynı sorunu yaşayıp çözmüş olan varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Şu an aklıma gelen bir şüpheden dolayı konuyu canlandırıyorum. Laptobun CD-ROM kısmını söküp yuva ile SSD taktım, bu güç sorunu yaratıp hata verdiriyor olabilir mi _?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı