Silah almak için ne yapılmalı?

Makaleler
21
Merhabalar, aklıma bir soru takıldı, ben ileride silah almak istiyorum yasal olarak yani polis gördüğü zaman gözaltına almasın. Bu silahı almak için ne yapmalıyım? Sonuçta ne olacağı hiç belli olmaz silah lazım olabilir. Şimdiden teşekkürler.

1 Yaşın kaç, 2 ruhsatlı silah için 50 bin TL en varm ı? 3 silahı bulundurmada ya da taşımada vebalini gögüsleyebilir misin? kimileri silahla dogar, kimileri sadece özenir. kimileri olur olmaz yerde kullanır, ömür boyu hapis alır. kimiler de gösteriş olsun diye taşır. kapın önünden kel kafalı takım elbiseli adama benzemez, insan musfettesi geçiyor sağ belinde garip bir kabarıklık var. ikidebir pantalonunu çekiyor, 2 ci geçişte ceketi omzuna almış sağdan sarkitmiski farkedilmesi, sokakta onu bakış açısından kimse yok sağ eline beline götürüp silahı yoklur. görmediğin bir tane silahı olmuş demek isterdim ki gel gösteriş budalası, eve gelki ömründe hayatında goremeyecegin sayıda silahı bir arada gör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Silah şeytanın işidir sinirli bir anınızda silahınız yanınızdaysa kötü şeyler olabilir bir anlık hatanın sonucu cok uzun seneler çekersiniz onun harici benim bildiğim doktora gidip el titremesi falan yaptırılıyor.

İstanbul çok tehlikeli. Silah olmasa bile birçok kişide bıçak var. Bunları tek başlarına gezmedikleri için dövemiyorsunuz da. Kişi kendini korumak amacıyla bacaklara ateş edebilir. Bacaklarına ateş etmek hapis cezası sayılmıyor diye biliyorum ayrıca.

İstanbul çok tehlikeli. Silah olmasa bile birçok kişide bıçak var. Bunları tek başlarına gezmedikleri için dövemiyorsunuz da. Bacaklarına ateş etmek hapis cezası sayılmıyor diye biliyorum ayrıca.

Aynen o kekolar tek tek dolaşsa sıkıntı olmaz arkasından 20 kişi çıkıyor.

Tabanca için 21 yaşını doldurmanız gerekmektedir. Bulundurma ruhsatı ya da taşıma ruhsatı almanız gerekmektedir. Bulundurma ruhsatını almak kolay ve ucuzdur. Ancak silahla ruhsat dışı adreste (ev adresi, iş adresi; hangisi tercih edilmişse) yakalınırsanız, büyük suçtur. Cezası nedir, bilmem. Taşıma ruhsatı için ise devletin belirlediği mesleklerden birini yapmanız lazımdır. Avukat, hakim, savcı, kuyumcu, akaryakıt istasyonu işletmecisi, yıllık belli bir ciro üstünde geliri olan iş adamı, muhtar vs. olmanız gerekmektedir. Ayrıca taşıma ruhsatı harcı kimi zaman silahtan pahalıdır.

Yivsiz av tüfeği almak yine nispeten kolaydır. 18 yaşını doldurmanız beklenir. Ancak aracınızda sarjörü boş bir şekilde taşıyabilmek için avcılık ruhsatınızın olması gerekmekte diye biliyorum. Av mevsimi, avlak harici bir yerde çevrilirseniz yine sıkıntılar çıkabilir.

He öyle bacağa atarım, hırsıza atarım gibi düşünceleriniz varsa bence tekrar düşünün. Silahların eşitliği diye bir yasa var. Eğer biri size bıçak çekti diye silah çekerseniz, suçlusunuzdur. Bıçağa en fazla bıçakla karşılık verebilirsiniz. Ayrıca hırsıza yapılan bir saldırı da şuç teşkil eder. Gerçek hayat, aptal kutusundaki suçu öven dizilere benzemez. Başınıza iş alırsınız. Biber gazı kullanmak en mantıklı çözümdür, işler artık konuşulmadan halledilmeyecek bir raddeye vardıysa. Fazlası için mapushane damları yaklaşır, dikkat...

Silah almayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum da. İnsanın başını daha çok belaya sokar bence. Çünkü insan öyle bir varlık ki öfkeye kapıldığı zaman akıl uçup gidiyor, geri geldiği zaman bıraktığın gibi bulamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…