Sürprizbozan Silent Hill 2 Remake hakkında düşüncelerim

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Silent Hill 2 Remake hakkında düşüncelerim.

Oyunu az önce bitirdim. Bu tarz az oyun bitirdim veya hiç bitirmedim (Psikolojik Korku-gerilim oyunu bitirdiğimi hatırlamıyorum). Oyunun hikayesini ortalamanın üstü, gayet iyi buldum ve merak uyandıran bir hikayesi var, tam bitti gibi olunca başka bir umut geliyor falan gayet iyi. Hikaye şaşırtıcı bir hikaye, beklenmeyen bazı şeyler olabilir. Oynanış olarak da iyi ancak bazı silahlarda sabit kalmak gerekebilir isabet için. E ile çoğu şeye etkileşim geçiliyor, bu biraz garip gelebilir ama kolayca alışılabileceğini düşünüyorum. Oyun süresi bence biraz uzundu. Optimizasyon olarak ortanın bir tık altı diyebilirim, bence çok da kötü olmasa da pek iyi diyemem, ben yüksek ayarlarda gölgeler açıkken akıcı olmuyordu oyun. DX11'e geçilirse FPS ve stabillik, akıcılık artabilir; ben öyle yaparak bitirdim, stutter da azalmıştı, DX11 yaptıktan sonra neredeyse hiç stutter yemedim (yaratıklar olunca akıcılık biraz düşüyordu ve bu da silah isabetimi etkilebiliyordu bu arada). Bulmaca olarak, ben hiç bulmacayı sevmem. Bu oyunda bulmacaların temel mantığı güzel ve çözdükten sonra bazı bulmacaları beğendiğim oldu. Ama neredeyse her bölümde, (belki her bölümde de olabilir) bulmaca yapmak lazım ilerlemek için. Bazı bölümlerde bulmaca içinde bulmaca olabilir. Ancak şöyle bir şey var ki, bulmacaların zorluğu ayarlanabiliyor, ben kolay bulmaca modunda oynadım. Eğer ki bulmacalarla uğraşılmak istemiyorsa, ki ben birkaç bölümde finale doğru öyle yaptım, YouTube videosundan bakılabilir. Bulmacaların zorluğuna göre bazı kilitli kapıların code'ları değişebiliyor ve/veya bulmacaların yapılış tarzı değişebiliyor. Bence bu oyun bulmaca sevilmiyorsa da bulmacaların çözümüne bakılarak ve/veya bakılmayarak hikayesi için kesinlikle oynanmalı. Ben normalde korku psikolojik gerilim falan sevmem, ancak şunu söylemem lazım; oyun beni fazla korkutmadı. Bir yerden sonra alışabiliyor ama aniden bir olay olunca genellikle korktuğumu söyleyebilirim. Harita olayını da beğendim, ama bazen nereye gidileceği söylenmiyor olabilir, ışık biraz az olduğundan kaybolunabiliyor da. Jumpscare olarak bu oyunda fazla jumpscare yok ama bir yaratık türü saklanıp ortaya jumpscare tarzı çıkabiliyor, yaratıkların çeşitliliği de güzel. Bazı boss savaşları bana kolay geldi (kolay modda oynadığım için olabilir, çünkü YouTube'da baktığımda yaratıklar daha farklı saldırıyordu ve/veya daha farklı hareket ve/veya hareket(ler) yapıyordu), dodge atmak da biraz kolay sayılabilir (kolay modda oynadığım için olabilir).

Oyunu bitirdiğim ending;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyundaki istatistiklerim ve oynadığım süre;

Oyunda testere varmış ama ben testere olduğunu bilmiyordum ve alamadım. Not: Testere NG Plus'da geliyor

Adsız.png

Adsız 2.png

Jumpscare olarak burada çok korktuğumu, jumpscare'i beğendiğimi ve hiç beklemediğimi söyleyebilirim;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eğer oyunu biraz daha erken bitirmek ve/veya bazı bulmacaları hızlıca çözmek ve/veya ilerlemek istiyorsanız bu videolara bakın, ben sonlara doğru bakmıştım;

Birkaç anlamadığım kısım var;

Eddie, neden James'a saldırdı? Angela'ya ne oldu? Angela'nın bıçağı ne anlam ifade ediyordu? Piramit yaratık Maria miydi ya da bu piramit yaratıklar kimdi?

Son düzenleme:
@Yutka46 inşallah spoiler olmamistir hocam, konu basliginda Sürprizbozan yaptım ben. Bir de eger bulmacayi sevmiyorsaniz ve/veya zorlaniyorsaniz konu icerisinde atmistim birkac video cozum icin. Pek spoiler'lik degil ama yine de ekledim spoiler olabilir yazdim, bolum isminden spoiler olabilir belki.

Tek kusuru silah çeşitliliği olabilir. Onun dışında her şeyi mükemmel yapıyor oyun ki amacı da zaten aksiyon değil. Karakterleri, atmosferi, keşif duygusu, hikayesi (korku oyunlarında hikayeler pek derin ve anlamlı olmaz ama bu gerçekten zirve) hepsi çok iyi. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi korku oyunudur kendisi.

Birkaç anlamadığım kısım var;

Eddie, neden James'a saldırdı? Angela'ya ne oldu? Angela'nın bıçağı ne anlam ifade ediyordu? Piramit yaratık Maria miydi ya da bu piramit yaratıklar kimdi?
Angela Orosco karakteri babası tarafından tecavüze maruz bırakılıyor olan bir karakter. Bıçak konusu Angela Orosco'nun cinsel ilişki için yaklaşmış olduğu sırada babasını engellemeye çalışıyor olmasının dramatikliğini temsil ediyor. Piramit kafa karakteri ise oyun boyunca katil hareketleri sergiliyor olması ve finalde ufak bir tweast gerçekleşiyor olması eşliğinde anlaşılabileceği üzere James Sunderland'in kendisini temsil ediyor.

Maalesef bir daha başka bir oyunda deneyim edemeyeceğiniz bir başyapıtı tamamlamış oldunuz.

Son düzenleme:
Bu arada keşke bulmacaları kendiniz yapsaydınız. Adım adım o bulmacaları çözme hissi çok keyif veriyor. Ayrıca nereye gideceği söylenmiyor demişsiniz ama oyunun amacı bu zaten. Her şeyi kendiniz yapıyor hissini veriyor.

@Prime777
Testere NG Plus'da geliyor hocam. Oyunun başında önünden geçtiğimiz çiftliğin orada duruyor ve baktığım kadarıyla tek atabiliyor kısaca güçlü diye böyle yapmışlar. Ben de 1.05 dolara hesap alıp bu çarşamba akşamı bitirdim. Böylece şu 1 hafta içinde hem orijinali hemde Remake'i bitirmiş oldum. Diğer soruların cevaplarına gelirsek: Eddie bizim de tıpkı diğerleri gibi onla dalga geçtiğimizi düşündü ve bizim kendimizi korumak için yumruk atmamız ile olaylar gelişti. Bu kısımı Blober gerçekten orijinal oyuna nazaran daha iyi yapmış (bilmiyorsanız Youtube üzerinden izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız). Angela ise orijinal oyunda hem babası hem abisi tarafından istismara uğradığı için intihara meyilliydi o yüzden elinde bıçak vardı ve bizden o bıçağı almamızı istedi ve sonda da anneciğinin Angela'nın başına gelenleri hak ettiğini söylediğini öğreniyoruz bundan sonra ise ateşlere doğru gidip kendini öldürüyor. Remake kısmında ise babası tarafından istismara uğramış olarak yapılmış Remake'de abisini olaya katmamışlar anladığım kadarıyla çünkü abisi pek geçmedi. Piramitler ve diğer tüm yaratıklar James'in bir suçluluk duygusu gibi bir şey hocam. Örneğin ilk karşılaştığımız yaratık Mary'nin hasta yatağında sürekli kusması ve hastalığına karşı elinin kolunun bağlı olmasını temsil ediyor. Piramit kafalar ise suçluluk duygusunu temsil ediyorlar o yüzden silahları çok ağır bu durum James'in suçluluk duygusunun ne kadar ağır ve büyük olduğunu simgeliyor. Maria ile ilgili ise tam bir kesinlik yok ya kasaba tarafından James'e işkence için yaratılmış gerçek olmayan biri (çünkü ölüp ölüp canlanıyor ve James her seferinde karısını tekrar tekrar koruyamadığı gerçeği ile yine karşılaşıyor) ya da gerçek biri ama bir şekilde yeniden canlanıyor (bunu ise Maria'nın posterlerinin olması ve kendinin ana karakter olduğu orijinal oyunun DLC kısmında 'Acaba benden başka hayatta kalan var mıdır?' sözü ile diğer hayatta kalanları araması bize düşündürüyor). Ha birde siz benim istediğim sonla bitirmişsiniz hocam ben Maria sonu ile bitirdim ama orijinalde Leave sonu ile bitirmiştim.

@Prime777 Hocam birde eğer orijinali oynamak isterseniz archive org'da var. Baştan uyarayım ilk 30 dk. falan ayarlar ile uğraşırsınız ama değer. Ben şahsen indiriyim dursun diye indirdim ama madem ayarları hazırladım o kadar biraz bakayım dedim sardı bitirdim 😅.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı