Silent Hill 2 Remake resmi olarak FSR 3.1&DLSS Frame Generation geldi

Çok çabuk eklendi oyuna, oyun daha çıkalı birkaç gün oluyor. Hemen eklenmiş, oyunun optimizasyonunu bilemiyorum.

Çok çabuk eklendi oyuna, oyun daha çıkalı birkaç gün oluyor. Hemen eklenmiş, oyunun optimizasyonunu bilemiyorum.
İroni yaptın sanırım 20 gün olacak neredeyse.

Optimizasyon güncellemeden sonra başarılı. Ancak 3600/5500/5600 gibi işlemcilerde nasıl performansı var bilemiyorum.

7900XTX ile kullanıyorum ve 2K performansı beklediğimin çok altında ki 4090'nın da durumu pek iç açıcı değil, bunun sebebi oyunun gölge ayarları gerçekten zorlayıcı ve gölge kalitesini ortaya getirince FPS'e ciddi bir artısı oluyor ve raytracing açık bir şekilde kullanabiliyorum.

FG açın hocam. Olmazsa OptiScaler kullanın.

Oyunda FSR 3 vardı ama FG'yi etkinleştirmek için config kurcalamak gerekiyordu. FSR 3.1'in yeni nesil tüm oyunlarda gelmesi şart. Çünkü diğer upscale teknolojileri ile FG açılabiliyor ya da sadece FG açılabiliyor. Silent Hill 2'de Kalite modu bile bariz bir görüntü kaybı yaratıyordu.

FSR 3 vardı hocam zaten oyunda ama FG çalışmıyordu. Grafik olarak ben çok bir sıçrama göremiyorum açıkçası RX 6800 XT isteyecek kadar. RX 6900 XT ile yeri geliyor 50 FPS bile alan var 1080P'de.

@662040, o halde ciddi optimizasyon sorunu var ve gene şaşırmadım. Şirketler gene FSR ve DLSS teknolojisine güvenmiş gibi gözüküyor da optimizasyon olmadan, bu iki teknoloji bir işe yaramıyor.

Çözünürlük ölçeklendirme benim sevdiğim bir şey değil ve bana göre anlamsız, artı yönleri olduğu gibi eksi yönleride var.

Açıkçası kendi sistemimi belirlediğim seviyede ham performans alabilmek için kurdum, oyunlarda raytracing kullanmıyorum ve kullanacak isem bunu çözünürlük çlçeklendirme ile yapmak anlamsız geliyor, oyunun stok grafik ayarları ile gördüğüm görüntü ile çözünürlük ölçeklendirme arasında fark var.

Çözünürlük ölçeklendirme değil benim dediğim. Frame Generation. Herhangi bir ölçeklendirme yapmadan yapay zeka ile sahte kareler oluşturur, bu sayede FPS ikiye katlanır ve görüntü bozulmaz. Örnek olarak OptiScaler üzerinde DLAA kalitesine alınca ölçeklendirme yapmıyor.

@662040, o halde ciddi optimizasyon sorunu var ve gene şaşırmadım. Şirketler gene FSR ve DLSS teknolojisine güvenmiş gibi gözüküyor da optimizasyon olmadan, bu iki teknoloji bir işe yaramıyor.

Yani çökme ve bug gibi sorunlar pek duymadım ama performans anlamında ben istediği sistem özelliklerini biraz fazla buldum ki sadece ben değil Reddit ve forumlarda da benim gibi düşünenler var.

Zaten hocam yani oyunu cıplak gözle görünce bu kadar sistem gereksinimi neyine istemişler diye sormuyor değil insan.

Tabii Silent Hill genel olark güzel bir oyun olduğu ve Remake'i beğendikleri için biraz üstünü örtüyorlar gibi geliyor oyuncular bu gereksinimi. Dediğin gibi alıştık artık oyunların böyle çıkmasına. Ne hikmetse FSR 3 veya DLSS 3 açarak oyunlar 60 FPS'yi buluyor artık ne tesadüf.

Genel olarak tüketici tarafında 1080P hala popüler, herkes orta ve üst seviye sistemlere ulaşamıyor ve üreticilerin çıkardığı üst seviye ekran kartları henüz daha yeni yeni bu çözünürlüğün üzerinde iyi sonuç vermeye başladı ama bu kısa süre için geçerli çünkü teknoloji gelişiyor ve yeni oyunlar yeni donanım özellikleri istiyor.

Herkes bir oyunda alabileceği en iyi sonucu istiyor ve üreticiler de daha güçlü donanımlar yerine çözümü bazı ufak hileler ile buluyor mecburen çünkü arz talep ilişkisi, oyuncu kesim için hedef artık 4K çözünürlükte 120FPS ve üstü performans görmek bunu da güçlü donanımlar yerine farklı çözümler ile hallediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…